• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Skaten is hot, duimpje omhoog voor skaten op de Koppelsteeg

Er werd weer gesport op de parkeerplaats bij sportpark de Koppelsteeg in Berghem. Op de grote parkeerplaats bij Berghem Sport werd er namelijk training aan de jeugd gegeven door SCOSS, de skeeler en schaatsclub van Oss en omgeving. Vanaf begin april verzorgd trainer Hans Huizing van SCOSS hier de trainingen. Hij leert de meisjes en jongens de techniek. Aan onder andere bochten aansnijden, snelheid en remmen

wordt veel aandacht aan besteed. Ook wordt er aan de conditie gesleuteld. Op de parkeerplaats is het een stukje vrijgemaakt voor de skaters. Hier kunnen ze veilig hun rondjes draaien. Over veiligheid gesproken, dat neemt Hans Huizing ook mee. De skaters nemen met de skeelers deel aan het verkeer. De trainer wijst op de gevaren en leert de leerlingen om veilig te skaten.

Want skaten is nu in deze coronatijd hot en veel in trek! Door de corona-maatregelen kan binnen niet gesport worden, maar buiten wel. De 1,5 meter regel wordt zeker in acht genomen. Op de vraag hoe ervaren jullie het skaten hier op de Koppelsteeg gingen alle duimpjes omhoog! 

Heb je interesse om te gaan skaten? De trainingen van SCOSS worden op iedere vrijdag gegeven van 17.00 uur tot 18.30 uur. Scoss is dé schaats, skeeler en inlineskate Club voor Oss en omstreken. Het is een echte familievereniging, waar ouders samen met hun kinderen kunnen sporten. Iedereen op zijn of haar niveau.

Gedurende het jaar worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals snertmarathon, 11-stedentocht, kamp, clubkampioenschappen en nog veel meer. Van april tot en met september wordt er geskeelerd en worden er droog trainingen voor het schaatsen gegeven. Heb je zin om een keer mee te schaatsen of te skeeleren? Vraag naar de mogelijkheden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de site www.schaats-skeeler-inlineskate-club.nl