• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Team “De Fonkeling 1e stroming” uit Berghem naar de landelijke finale schoolvoetbaltoernooi

Team “De Fonkeling Eerste Stroming Groep 6” uit Berghem, heeft gisteren na het spelen van de districtsfinale van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi in Tegelen (Limburg), de finale in Zeist op 20 juni 2018 weten te bereiken. Hier zullen ze met de laatste 6 teams uit Nederland gaan strijden om de titel: beste schoolvoetbalteam groep 5&6 van Nederland. Op donderdag 15 februari 2018 heeft dit team onder de bezielende leiding van Armand van den Heuvel, de lokale voorronde van het KNVB schoolvoetbaltoernooi gespeeld in Oss.

Basisschoolleerlingen uit groep 5 t/m 8 uit de gemeente Oss konden deelnemen aan het toernooi op de Talentencampus. Er werd gespeeld in twee categorieën, groep 5&6 en groep 7&8. De beste teams konden zich plaatsen voor de regiofinales.

Op 8 mei speelde dit sterrenteam op de onafhankelijke velden van SV Ruwaard in Oss de regiofinale tegen het team van plaatsgenoot basisschool Het Molenveld uit Berghem.
Deze wedstrijd wisten zij met 9-2 te winnen. Hiermee hadden zij zich geplaatst voor de districtsfinale op 06 juni in Tegelen.

Gisteren was dan eindelijk de districtsfinale van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi bij Sportclub Irene in Tegelen. Teams van 16 basisscholen uit heel Limburg en het oostelijk deel van Noord Brabant streden om de prijs van beste schoolteam van het district Zuid 2 van de KNVB. Onze kanjers uit Berghem moesten 4 wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd wonnen ze met 2-0, de tweede wedstrijd met 3-0, de derde wedstrijd met 2-0 en de laatste wedstrijd zelfs met 7-0.

Team “De Fonkeling Eerste Stroming Groep 6” uit Berghem is nu dus door naar de landelijke finale in Zeist op 20 juni 2018. Hier gaan ze uitmaken wie zich uiteindelijk Nederlands kampioen schoolvoetbal 2017-2018 mag noemen. Succes en gefeliciteerd met deze geweldige prestatie !!!

Teamfoto Fonkeling2

Achter: Julian Permis Levyssohn, Thijs Buuts, Brent Keijzers, Ryan Ceelen en Sam van den Heuvel
Voor: Willem Elbers, Finn Kuijpers, Dean Schuurmans