• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Paasactiviteit Beestenbergh op zaterdag 15 april

Op zaterdag 15 april a.s. vieren we Pasen op kinderboerderij de Beestenbergh in Berghem. Met hulp van de Paashaas kunnen de kinderen een paasspeurtocht doen. Ze kunnen op ieder moment van de dag (tussen 10.00-16.30) starten met de speurtocht. Deze wordt ieder jaar in een ander jasje gegoten. Deze keer hebben we van dichtbij foto’s gemaakt van voorwerpen op de kinderboerderij. Vind je het voorwerp, dan vind je het verstopte ei. Hij is best een beetje pittig, maar gelukkig is de Paashaas aanwezig om een “pootje” te helpen.

Ook hebben we een leuke knutsel bedacht en mogen alle kinderen een ei komen schilderen.
Terwijl de kinderen lekker bezig zijn kunnen de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s genieten van een kopje koffie of thee. Voor onze jeugdige bezoekers is er een beker limonade en een kleine traktatie.

Er mag geknuffeld worden met de cavia’s, konijnen en tamme ratjes. En over lentekriebels gesproken…. er zijn aardig wat jonge dieren op komst. Op paaszaterdag zullen er kuikentjes zijn. Deze zijn al geboren maar ze logeren nog even bij een van onze vrijwilligers om nog wat aan te sterken. Ook zijn er inmiddels al 3 lammetjes geboren. Super leuk om naar te kijken als ze door de wei springen, rennen en spelen.
Onze geiten zijn nog in blijde verwachting. Deze lammetjes kunnen ook ieder moment geboren worden. Het wordt dus een hele gezellige boel in de weide.
De vogels in de volière zijn druk bezig met het bouwen van hun nestjes en het leggen van de eitjes. Over ongeveer een maand verwachten we ook jongen van twee van onze Vlaamse reuzen. We hebben dus een heleboel leuke dingen om naar uit te kijken.

Om de dieren en de vrijwilligers even een rustmomentje te gunnen zijn de knuffel- en de knutselruimte tussen 12.30 en 13.30 even gesloten. We zijn open van 10.00-17.00. Om 16.30 stoppen we met de activiteiten. Hopelijk tot ziens op zaterdag 15 april!!