• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Kids benutten vrije dag schoolstaking, om Berghem schoner te maken!

De kinderen waren woensdag vrij van school door de landelijke schoolstaking. Alle leerkrachten staakten en de scholen waren dicht. Yippie, dachten de kinderen! Dan zijn we lekker vrij om te spelen, te 'ipaid-en' en andere leuke dingen te ondernemen. Maar niet alle kinderen dachten er zo over. De 8-jarige Lisa van de Wiel en de 9-jarige Stacey Theunisse hadden iets anders bedacht. Op hun vrije dag gingen ze Berghem schoonmaken!

Ze hadden van te voren op de wesite www.mikmakkers.nl een knijper, een emmer en een hesje besteld. Gisteren gingen ze samen de Piekenhoef in om Berghem schoner te maken. Alle rommel ruimden ze op en gingen met volle emmers naar huis. Ze waren echte mikmakkers, kinderen die de buurt schoonmaken.

Wat een geweldige idee was het van Lisa en Stacey! Lekker buiten zijn en een frisse neus ophalen in plaats van met de ipad op de bank zitten. Heel goed gedaan meisjes!! Jullie hebben jezelf ingezet voor een schoner Berghem!

Wil je het voorbeeld van Stacey en Lisa volgen? Bestel dan gratis een schoonmaakset op www.mikmakkers.nl, een initatief van gemeente Oss.

Ben je de volgende Mikmakker?
Knijper: check! Emmer: check! Hesje: check! Als MikMakker ga je voor een schone wereld! Je gaat op pad om zwerfafval op te ruimen. Dat kan alleen of gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes. Als MikMakker krijg je een handig starterspakket en ontvang je vier keer per jaar een speciaal clubblad. Bovendien mag je samen met de andere MikMakkers deelnemen aan toffe activiteiten!

Lisa van de Wiel, 8 jaar (links op foto) en Stacey Theunisse, 9 jaar (rechts)

mikmak2019