• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Alle Bergse kids zijn uitgenodigd voor Halloween Optocht Berghem!

Halloween Optocht in Berghem komt er aan. Alle kids uit Berghem zijn uitgenodigd voor deze bijzonder halloweentocht. Bij Halloween in Amerika is het een gewoonte dat kinderen verkleden zich in spoken en monsters, nemen een mandje en trekken van deur tot deur om er snoep en lekkers te verzamelen. Als de deur open gaat, roepen ze in koor: trick-or-treat!

Dat betekent zoveel als: Een snoepje of ik schiet! Krijgen ze geen snoep, dan ze geven een 'straf'. En dat kan van alles zijn. Al bij al valt dat nog mee als straf voor het niet uitdelen van lekkers, er zijn

 

immers tijden geweest dat geen ‘treat’ geven, heel veel onheil voorspelde.

Anja Van Den Heuvel-van de Pol en Jessica Jansen gaan ook een heuse 'trick or treat' Halloweentocht in Berghem organiseren. De kinderen én ouder(s) gaan verkleed langs de huizen om hun 'trick or treat' te ontvangen. Het is te hopen dat de kinderen weer terug naar huis gaan als hun mandje vol is. Het zou super tof zijn als de huizen die in route staan een beetje versierd zouden zijn, al is het maar met een paar kaarsjes of een vuurkorf die buiten staan. En natuurlijk een snoepje voor de kids en een 'big smile'.

Ook worden er spelletjes met de kinderen gedaan en bij het eindpunt staat iets te drinken voor de deelnemers.

De tocht staat gepland op zaterdag 12 oktober. Aanvang is om 19.00uur in de Gaffel nummer 19 en eindigt op Gaffel nummer 17 rond het klokje van 21.00uur. Aanmelden graag voor 5 oktober telefonisch of via een appje bij Anja Van Den Heuvel-van de Pol 06.34774077 en Jessica Jansen 06.11440733. Er zijn geen kosten aan verbonden!

De route is in de Piekenhoef in de straten Gaffel, Rijf, Wanmolen, Pachthoeve, de Ploeg, Egge, Landbouwlaan en Dorsvlegel.

halloweentocht2019route