• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het kerstzonnetje; Angelie Gijsbers

Berghem wordt steeds groter en groter. Het adres wat we voor vandaag hebben door gekregen maakt dit maar al te duidelijk. Google Maps weet zich geen raad met het ‘vijfvingerkruid’. Maar na wat kunst en vliegwerk over onverharde wegen zien we enkele voor ons bekende auto’s staan, die wel eens onderdeel van het geheel konden zijn. Na een paar keer draaien proberen we onze auto te parkeren en komt gastvrouw Jolanda Ploegmakers ons al tegemoet. “Ik was al bang dat jullie het niet konden vinden”.

Vandaag zijn we namens haar op pad om haar nicht en vriendin Angelie Gijsbers in het zonnetje te zetten. Zij schreef ons een mail dat zij een heeeel moeilijk jaar achter de rug heeft maar wel altijd probeert tijd voor een ander vrij te maken en zelf nooit een beroep wil doen op anderen. Een hele lieve schat die zij graag met een klein gebaar wil laten weten, hoeveel ze om haar geven.

En dat is nou precies waar ons kerstzonnetje voor in het leven is geroepen. Een klein gebaar voor iemand die het zeker met deze dagen goed kan gebruiken. De ‘kersverse’ voorzitster van Jeugd en jongeren lijkt over bijzondere zintuigen te beschikken als het gaat om het herkennen van andermans verdriet. En dat ze alles uit de kast durft te halen om deze persoon dan een hart onder de riem te steken is voor velen inmiddels ook geen geheim. Zo ook vandaag, want we komen binnen bij een drukke en gezellige kerstbrunch, waar haar nicht op de hoek van de tafel een plaatsje heeft gevonden.

Als we binnenkomen en naar Angelie toe lopen met ons kerststukje en kerststol schrikt ze dan ook van ons bezoek. We leggen uit dat we speciaal voor haar komen, en dat Jolanda hierin het initiatief heeft genomen. En dat wij met dit kleine gebaar haar een klein beetje zon willen brengen in een moeilijke tijd. Getuige de beide volschietende vrouwen is onze missie bij voorbaat al geslaagd. “En nou snap ik ook waarom het hier zo druk is”, lacht Angelie door haar tranen heen.

Een erg leuk initiatief, en de zeer gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat wij binnen no-time ook onderdeel zijn van deze gezellige brunch. Compleet met koffie, kerstbrood en heerlijk warme worstenbroodjes. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. En om u een indruk te geven dat het ook echt een gezellige drukte is, aan tafel zitten o.a. de ouders van Angelie, Jan en Mary v.d. Stappen, schoonouders Nellie en Hendrik Gijsbers, An v.d. Wielen, Conny van Vught, Mariël Wolf, Majody en Jolanda Ploegmakers, Henny Boeyen, Anita Ulijn, Petty Tielemans en Nellie Driessen.

Angelie mag zich gelukkig prijzen met deze lieve mensen om haar heen. “gedeelde smart is halve smart” wordt hier letterlijk en figuurlijk in de praktijk gebracht. En we kunnen het niet ontkennen, het is zo! Want als we even rond de tafel kijken zien we haar gezellig zitten te kletsen met een lach op haar gezicht.

Een ideaal moment voor onze foto, dachten we! Dat blijkt hier toch iets moeilijker dan gedacht. Normaal gesproken hebben we direct een goeie foto, die we eventueel met photoshop nog kunnen bijwerken. Maar met dit groepje dames komen we d’r niet zo makkelijk vanaf. Er wordt zelfs nog geprobeerd om met onze camera een selfie te maken. Gelukkig weten we Angelie te overtuigen dat ze er werkelijk schitterend op staat, en gaat ze akkoord met onze laatste foto.

Voor we het weten zitten we al aan ons tweede kop koffie en komen er alweer worstenbroodjes voorbij. We slaan ze niet af, maar geven wel aan dat we nog een kerstzonnetje meer op het programma hebben. En dan we er dus ook echt weer vandoor moeten. We pakken onze jassen, wensen alle aanwezige fijne feestdagen en een gelukkig 2019 en lopen vervolgens met Jolanda weer naar de achterdeur.

Na dit toppunt van Brabantse gastvrijheid stappen we effe verderop weer in de auto.

Namens Jolanda, familie en vrienden, en uiteraard namens onze redactie wensen wij Angelie hele fijne feestdagen en heel veel geluk in 2019.