• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het kerstzonnetje, Angelique van Bijnen-Pollaert

Inmiddels pikdonker zoeken we ons een weg door de Piekenhoef. We gaan voor het laatste kerstzonnetje deze avond naar de Boekweithof. Overbuurvrouw Cindy Oppers schreef ons hoe zeer ze haar overbuurtjes een hart onder de riem wilde steken voor de komende feestdagen en voor het nieuwe jaar. Alle reden voor ons om hier gehoor aan te geven, dus bellen we rond 20.00 aan, en wordt er gelukkig ook nog open gedaan.

Met kerststukje en kerststol leggen we uit dat we iemand in het zonnetje komen zetten. Direct zegt de vrouw voor ons, ooh kom maar binnen, dat zal wel voor mijn zoon zijn. “Nou, we komen eigenlijk voor Angelique”, leggen we uit. Verbaasd kijkt ze, maar ze laat ons evengoed vriendelijk de huiskamer binnen.

Na een kleine introductie van onze kant, en de mededeling dat wij namens overbuurvrouw Cindy komen (die helaas ziek was deze avond) vraagt Angelique en haar man Hugo ons om even te gaan zitten voor een kopje koffie. Dochter Renske en zoon Julian komen d’r ook bij zitten.

Met een heerlijk kopje koffie voor ons luisteren we aandachtig naar het verhaal van deze openhartige familie. Net voor aanvang van een zelf geplande droomreis naar Azie, wordt de familie met beide voeten op de grond gezet door een plotseling zeer ernstig zieke zoon. Vele ziekenhuisbezoeken, gesprekken met oncologen, en zware behandelingen volgen.

Deze drukken uiteraard een flinke stempel op een actief gezin met twee tieners, maar gelukkig zien wij een enthousiast en positieve familie aan tafel, waarbij naar iedereen wordt geluisterd. “Ja, hier blijkt eigenlijk alles net altijd anders te gaan”, vertelt vader Hugo. En dat kan zoon Julian ook onderschrijven, want eigenlijk zouden ze vandaag te horen krijgen of de laatste behandeling was aangeslagen of niet. Helaas moest de familie huiswaarts met de mededeling dat nader onderzoek nog tot net na het nieuwe jaar op zich liet wachten.

Na een heerlijk kopje koffie, en veel aangrijpende verhalen van Hugo en Angelique, maar ook van Renske en Julian, moeten we helaas toch weer aanstalten maken om te vertrekken. Wij zijn blij dat wij deze familie vandaag een spreekwoordelijk zonnetje mochten bezorgen namens de overbuurvrouw. En we hopen dat we hiermee een klein beetje zon binnen brachten voor de komende feestdagen en het komende jaar.

Namens Mooi Berghem, hele fijne feestdagen, en heeeel veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar.