• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vandaag in het (kerst)zonnetje, Silvana de Jong

Vandaag hebben we weer een kerstzonnetje in de piekenhoef. We parkeren onze auto, pakken een mooi kerstpakketje en bellen aan bij de gemeenschappelijke entree op het perzikkruid. In de camera kijkend melden we ons en de deur naar de entree gaat vervolgens keurig voor ons open.Effe kijken, oei tweede verdieping, wat doen we, zeg ik terwijl ik mijn collega aankijk? Jawel, de lift dus, zeg ik voordat hij goed en wel antwoord kan geven. Bij haar voordeur aangekomen maakt Silvana enthousiast de deur open, hoi hoi, wat leuk dat jullie langs komen. Kom binnen, zegt ze, mijn huisje is nog niet helemaal klaar, maar een kopje koffie of iets drinken kan ik wel regelen.

Enkele stapels laminaat verklappen dat er inderdaad nog wordt geklust in haar zojuist betrokken appartement.

We zijn op bezoek bij Silvana de jong, die regelmatig foto’s maakt voor mooiberghem.nl Een enthousiaste meid, geboren en getogen in Rotterdam, en inmiddels al enkele jaren ingeburgerd in het berghemse. Onder de naam makeunique maakt Sylvana opvallende fotografie en ze is tevens gediplomeerd visagiste. Beide disciplines weet ze moeiteloos te combineren tot hoogstaande kunstwerkjes.

En om onze waardering naar haar nog eens te onderstrepen, vonden wij het leuk om haar te verrassen met een mooi kerstpakketje. Altijd leuk om een extra opsteker te krijgen net voor de feestdagen. Ze vertelt ons trots over haar appartement, nieuwe meubeltjes, en haar pas gekochte groothoeklens. Enkele foto.s laten het verrassend resultaat daarvan zien. Met een fraai uitzicht op de piekenhoef schenkt ze ons wat te drinken in en maakt alvast het kerstpakket open. Haar glimlachende blik verklapt dat ze leuk verrast is.

De flinke lege hoek in de woonkamer wordt binnenkort opgevuld door de nieuwe bank,, althans dat hoop ik, zegt ze. Pffff op alles zit levertijd tegenwoordig.
Nou ja, in elk geval voldoende ruimte voor een leuke nieuwjaarsborrel, die ze sowieso samen met haar vriend en enkele andere vrienden knallend wil vieren. En natuurlijk maakt ze met dit mooie uitzicht enkele prachtige foto.s van een ongetwijfeld mooi verlicht berghem.

Silvana maakt nog effe de rondleiding door haar ruime appartement af, en dan is het al weer tijd om op te stappen. We hebben nog een zonnetje te bezorgen zomerden, en Silvana moet nog aan het avondeten beginnen. Bij het naar buiten gaan wensen we haar nog snel hele fijne feestdagen en veel prachtige foto’s toe, om vervolgens toch maar de trap te nemen naar de uitgang.

Sylvana, namens de redactie hele fijne feestdagen gewenst en een fantastisch 2018.
Neem ook een kijkje op haar website www.makeunique.nl