• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vandaag in het (kerst)zonnetje, Johanna vd Heijden vd Burgt.

Na een rondje piekenhoef gaan we weer terug naar de kern van Berghem, de burgemeester van Erpstraat. Ondanks onze redelijke stratenkennis turen we beurtelings links of rechts welk huis we moeten hebben, tot we het huisnummer zien. Shit, net te laat, dus zijn we genoodzaakt de auto te keren bij de Hanex. Op de terugweg hoeven we niet meer op te letten, want dochter Claudia staat al te zwaaien waar we de auto kunnen parkeren. Claudia en haar dochter Stephanie laten ons binnen en terwijl we door de keuken lopen zien we Angelina vd Camp in de tuin staan te bellen. Afspraak klopt dus, want van Angelina kregen we deze ‘in het zonnetje’ al enkele maanden terug aangedragen.


Met de mededeling dat we echt een keer naar Johanna vd Heijden/vd Burgt moesten gaan, want die staat altijd voor iedereen klaar, biedt hulp waar nodig, en ze is ook nog eens met kerstmis jarig. Nou, daar staan we dus. De afspraak was moeizaam, want johanna blijkt inderdaad een drukke dame, met veel pijn en moeite, en naar nu blijkt, enkele smoesjes van de kids en haar broer, hebben we haar toch weten te strikken voor een kort momentje. Terwijl wij alvast plaatsnemen op de bank, moet Johanna nog bij de buren worden opgetrommeld.

Als ze binnenkomt schrikt ze van de aandacht, en als we haar met overhandiging van een prachtig kerststuk en een lekkere kerststol vertellen waarvoor we komen is ze er stil van.
“Tjaa, ik ben toch meestal niet op m’n mondje gevallen, maar nou weet ik effe niet wat ik moet zeggen” Als we op aanraden van dochter Claudia effe op de bank gaan zitten met een lekker kopje koffie valt het kwartje waarom ook Angelina vd Camp op de bank zit. Angelina onderstreept nog even de reden van ons bezoek, en met een ferme knuffel laat Johanna blijken hoe blij ze er mee is.

Johanna heeft jarenlang een babywinkel gehad in de Burgemeester van Erpstraat, waar ze, met haar man, al haar energie in kwijt kon. Met de komst van dochter Claudia en zoon Edwin was dat niet mee te combineren. De babyzaak werd opgeheven, en ze vondt een prachtige baan bij haar favoriete modezaak, van Tilburg in Nistelrode. Daar zat ze echt op d’r plek, en dat ze modebewust is hadden wij inmiddels ook al wel opgemerkt. Want zelfs op, zoals wij zeggen, zo’nne deurdeweekse dag , ziet ze er op en top uit, met zelfs haar haren alsof ze net van de kapper komt.

Bert vd Burgt, de broer van Johanna zit ook gezellig bij ons, en we praten kort bij over zijn zorgboederij in Oijen. Het niet stil kunnen zitten blijkt echt in de familie te zitten, want ook Bert is altijd ontzettend druk met van alles en nog wat. Er is in zijn familiebedrijf dan ook altijd wel iets te doen. Ook Johanna draagt haar steentje bij waar nodig, van het van school halen van de kleinkinderen van Bert, tot aan oppassen of boodschappen doen. Als ze kan, staat ze klaar.

Terwijl we gezellig aan de praat zijn blijft Johanna maar herhalen, dat ze toch echt niet het idee had dat zie iets aparts doet of deed. Maar vriendin Angelina wuift die bescheidenheid vlotjes weg. Altijd mocht ze steun verwachten, en vooral bij het ziekbed van The vd Camp waren Johanna en Jo er vaak voor de familie. Niet lang daarna overleed plotseling Jo, de man van Johanna, en waren de rollen omgekeerd.  Om het toch een beetje luchtig te houden vertellen beide dames nog enkele leuke anekdotes waaruit blijkt dat Johanna inderdaad vaak en veel van de partij is, in goede maar ook in slechte tijden staat ze klaar voor anderen.

Op 1e kerstdag, vandaag dus, is ze jarig, en hoewel ze er vele jaren jonger uitziet mag ze vandaag 75 kaarsjes uitblazen. Of mischien toch beter om dat morgen te doen, want dan viert de familie dit heugdelijk feit met een groot feest.

Om het niet TE laat te maken maken we ook maar weer eens aanstalten om op te stappen. Het is tenslotte al etenstijd geworden, en Johanna kennende zal ze ongetwijfeld nog het een en ander te doen hebben. We danken Johanna, Broer Bert, de aanwezige kinderen en kleinkinderen voor hun erg gastvrije ontvangst, en lopen samen met Angelina naar buiten. Die laat ons terloops nog effe weten erg blij te zijn met ons bezoek aan Johanna.

Johanna, namens de redactie van Mooi Berghem alvast een hele fijne verjaardag gewenst, en heel veel geluk en gezondheid in het nieuwe jaar.