• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Het laatste kerstzonnetje van 2016 is voor Maria Bothmer

Het laatste kerstzonnetje van 2016 is voor de Bergse Maria Bothmer. Met de hand nog aan de bel van de Laanderhof in Berghem wordt er direct geroepen "Kom maar binnen". Aan een half woord hebben wij genoeg, en met volle handen lopen we dus ook maar meteen door. Wij vertellen wie we zijn, en natuurlijk waarom wij komen en overhandigen haar een prachtig kerststukje en een lekkere kerststol. Mevrouw Bothmer is reuze verrast dat ze in het zonnetje wordt gezet. "Ahhhh wat mooi en aardig, jullie hadden ook zonder cadeautjes wel op de koffie mogen komen", zegt ze.

Vrijwilliger Jos van de Wilberthof was er ook en samen hebben we een lekker bakkie koffie gedronken. Hierbij vertelde ze enthousiast over haar hobby countrydansen. Ze heeft heel wat afgedanst bij het oude "De Molenhoek" in 't Tuureind en later ook nog in de Berchplaets. De laatste jaren gaat ze regelmatig naar NAH(Niet Aangeboren Hersenletsel)-cafe 4Us in Oss, waar ze gezellige avonden meemaakt. 

De laatste tijd gaat het helaas niet meer zo goed. Door de nare ziekte is ze steeds meer afhankelijk en binnenkort wordt mevrouw opgenomen in hospice De Oase in Oss, waar ze alle benodigde zorg kan krijgen. Ze was zichtbaar blij dat Mooi Berghem haar in het kerstzonnetje kwam zetten in haar eigen huisje. "Wat onzettend leuk dat jullie er waren", vertelt ze als we haar de hand schudden om haar sterkte te wensen voor de komende tijd.

Omdat ze liever niet op de foto wou, hebben we in overleg met haar een mooie jeugdfoto gekregen. Zo fris en vrolijk als dat ze hier op staat, wil ze graag gezien worden. En natuurlijk plaatsen we deze graag voor haar in een stralend zonnetje.  

We wensen Maria heel veel sterkte en fijne feestdagen toe en we zijn blij dat we met ons kerstzonnetje even wat vreugde mochten brengen.