• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vandaag in het kerstzonnetje: Gerald Theunisse

Deze afspraak was snel gemaakt, onze redactie nam contact op met Monique Theunisse en die verzekerde ons dat we in de ochtend rond 10.00 uur terecht konden, dan was ie gewoon aan het werk. Recht voor de deur in de Doctor Ariensstraat parkeren we onze auto en lopen de inrit op. Als we de deur van het kantoor van drukkerij Theunisse binnenkomen, wordt Gerald schijnbaar al gewaarschuwd. Vrijwel direct kijkt hij via de drukkerij het kantoor in en roept; “ooocch jee, daar hedde ze”.

 

“Inderdaad, daar hedde ze” roepen we terug, “maar deze keer komen we voor jou Gerald”.Hij kent ons, dus vraagt hij ook maar meteen of we effe meekomen naar het woonhuis vur een bakkie koffie. En daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. We nemen plaats aan de tafel en Gerald gaat erbij zitten. Ondertussen zorgt zijn vrouw Monique voor de koffie met unne lekkere koek. Oerbrabants gastvrijheid.

Gerald kent onze zonnetjes, want enkele maanden geleden bezochten wij zijn moeder, die overigens nog steeds herstellende is van een breuk in haar enkel die maar niet wilde genezen. Terwijl we toen in gesprek zaten vroeg zijn moeder of zij ook haar zoon Gerald voor mocht dragen voor een welverdiend zonnetje. En natuurlijk gaven wij hier graag gehoor aan. Vandaar ons bezoek vandaag.

Als we zo met Gerald aan tafel zitten, en je zou niet beter weten, ben je snel geneigd te denken dat hij niets mankeert. De realiteit is echter heel anders. Gerald heeft de afgelopen maanden al menig ziekenhuis en specialist bezocht. Inmiddels meer dan een jaar geleden kwam hij ongelukkig ten val waarbij zijn onderrug op meerdere punten gebroken bleek. Een langdurig traject van operaties, revalidaties en pijnbestrijding verder wordt hij nog steeds dagelijks geconfronteerd met ernstige pijn.

Zijn vrouw Monique, die inmiddels bij ons is aangeschoven, laat de metalen pinnen zien die in het begin in zijn rug zijn geplaatst. Deze moesten ervoor zorgen dat alles op de juiste plaats bleef. Een tijd terug zijn ze verwijderd om er zeker van te zijn dat dit niet de oorzaak was van de pijn die Gerald bleef houden. Helaas zonder het gewenste resultaat.

Gerald stelt nog steeds, waar nodig met hulp van zijn vader, alles in het werk om zijn klanten te bedienen zoals ze reeds jarenlang gewend zijn Met voldoende afwisseling van werken en rusten weet hij zich goed staande te houden, en zijn klanten te voorzien van tijdige levering van kwaliteits drukwerk. Een oplossing voor de blijvende pijn blijkt echter voorlopig nog niet in zicht.

Spontaan als hij is, vertelt hij onder de koffie dat hij zeer recent helaas weer slecht nieuws heeft gekregen. Na diverse bezoeken aan specialisten werd hij verwezen naar een team van pijnspecialisten, welke in eerste instantie dachten hem van dienst te kunnen zijn. Een extra zware domper dus toen zij na onderzoek en het bestuderen van recente foto’s van zijn rug moesten concluderen dat ook zij helaas niets voor hem konden betekenen.

“Tja, wat wordt dan de volgende stap”,is onze eerste reactie naar Gerald en zijn vrouw. Een passend antwoord moesten zij ons helaas ook schuldig blijven. Moeilijk te aanvaarden, zeker gezien de technische en medische vaardigheden die er wereldwijd soms voorhanden lijken te zijn. Gerald en Monique kennende zullen ze het hierbij dan ook niet laten zitten. “Gewoon wir naar d’n dokter toe”, zegt Gerald glimlachend, en met de bekende dosis humor in zijn stem.

Als Monique ons nog een kopje koffie aanbiedt moeten we jammer genoeg afslaan. We hebben nog een bezoekje op de agenda staan, en alles is op uur en tijd gepland. We bedanken Gerald en Monique voor hun gastvrijheid en stappen snel weer op.

Hopende dat wij met ons kerstzonnetje, al is het maar een heel klein beetje, geluk hebben gebracht waarmee de familie de komende feestdagen maar zeker ook de toekomst iets zonniger tegemoet kunnen zien !