• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

vandaag in het kerstzonnetje: Tanja Hoeks

Voor het kerstzonnetje van vandaag moesten we richting basisschool het Molenveld. Op het sportveldje voor de deur vermaken spelende kinderen zich met een partijtje voetbal, en wij parkeren onze auto om de hoek. De auto van degene die voor haar dit kerstzonnetje regelde, vriendin Esther Merkens, staat voor de deur. We hebben de bel nog niet aangeraakt of Tanja maakt al open. Enthousiast lachend vraagt ze ons direct binnen. Vriendin Esther zit samen met haar dochter op de bank. die kwamen toevallig effe op de koffie.

Als we Tanja vertellen dat we op aangeven van ‘iemand’ haar in een welverdiend zonnetje komen zetten, valt het kwartje snel, en bedankt Tanja haar vriendin Esther voor dit erg leuke gebaar.  Nadat we een stoel aangeboden krijgen staat er ook al snel een lekker bekske koffie voor onze neus.

Een mooie kerstboom, compleet met flink wat cadeautjes eronder zorgt voor een leuke kerstsfeer in haar knusse huis. En terwijl we kijken naar live beelden van een lakkende tijn bij serious request vertelt Tanja dat ze helemaal niet zo graag in de picture staat. “pfff, ik krijg het er gewoon warm van” zegt ze. Eerder dit jaar werd ze al verrast met een surpriseparty bij Cafe Roots ter ere van haar verjaardag, “en nu dit weer”

Even later stapt Tanja’s dochter Zoë het huis binnen, ze is net uit van school, en komt er ook gezellig bij zitten. Ze hebben het hier samen zichtbaar goed naar hun zin. En ondanks dat Tanja de laatste tijd wat gezondheidsproblemen heeft zijn ze samen vastbesloten om er een hele gezellige kerst van te maken. De cadeautjes met naam onder de boom verraden eigenlijk al dat dit wel zal gaan lukken.

We maken nog effe een fotootje voor het zonnetje, en dan is het voor ons tijd om weer verder te gaan. Nadat we alle dames nog effe de hand schudden laat Tanja ons weer lachend uit.

Wij wensen Tanja en Zoë , ook namens haar vriendin Esther hele fijne feestdagen en een heel gelukkig en gezond 2017