• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vandaag in het kerstzonnetje: Willy en Joke Hoefnagel

Als we de auto bijna voor de deur parkeren in de Bernardstraat hoeven we deze keer niet aan te bellen. Precies op het moment dat wij arriveren komt net een mevrouw naar buiten. Joke, de vrouw des huizes staat nog in de deuropening als wij met ons kerstzonnetje aankomen. Enigszins verbaast blijft ze de deur openhouden en wij schudden haar de hand als we verder lopen. “loop maar door, Willy zit in de kamer” roept ze terwijl ze ons voorgaat. En alsof we het elke keer treffen, Willy zit toevallig net met dochter Kitty aan de koffie.

We stellen ons aan de familie voor, overhandigen hen ons inmiddels welbekende kerstzonnetje en we nemen de uitnodiging aan om plaats te nemen voor een gezellig bekske koffie. Het voelt direct heel vertrouwd als we met dit gezin aan de praat raken. En al lijkt een zorgeloze kerst voor de deur te staan, ze hebben inmiddels een flinke lijdensweg achter de rug,  blijkt uit het verhaal van Joke.

Toen haar man Willy , die al sinds zijn jeugd een beenprotese heeft, in aanmerking kwam voor een moderne variant, de zogenaamde klik-protese, leek het een relatief kleine operatie om dit te realiseren. Nu enkele maanden later is gebleken dat het alles behalve een kleinigheidje bleek te worden.

Als Joke ter ondersteuning van haar verhaal foto’s laat zien van de open wond aan het been van haar man, schrikken we enorm. “Tjonge jonge, dat je met zo’n wond naar huis toe mag”, is onze eerste reactie. Door een bacteriele ontsteking moest de wond langdurig en intensief worden behandeld. Het ziet er inmiddels gelukkig een heel stuk beter uit.
Onlangs heeft Willy nog een huidtransplantatie gehad waarbij huid van zijn bovenbeen is gebruikt om de wond bij de klik-prothese te herstellen. Van deze operatie heeft hij nog flink last, maar ondanks dat blijft Willy positief ingesteld.

Het is zijn doel om weer net zo goed te gaan lopen als wat hij voorheen deed. En dat hij bijvoorbeeld weer kan gaan schieten bij de schietclub Winnetou. Gezien zijn rustige en vooruitstrevende instelling lijkt ons dit ook niet al te lang meer te gaan duren.

Als we nog een kopje koffie krijgen aangeboden komt de vraag naar boven wie hen dan wel opgegeven zou hebben voor dit kerstzonnetje. Al snel wordt haar naam geraden, het was Anny Bimbergen, die ons attendeerde op dit gezin die wel een extra zonnetje konden gebruiken. En namens haar bezorgen wij dit uiteraard graag! Mede door de bijdrage van de Rabobank Clubkascampagne bezorgen wij het gehele jaar door ‘zonnetjes’ in Berghem bij hen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ook bij de familie Hoefnagel komt dit kerstzonnetje zeker goed terecht, en wij wensen hen dan ook namens de familie Bimbergen en Mooi Berghem hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2017. Morgen zetten we weer iemand in het kerstzonnetje, tot dan !