• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Dorpsraad Berghem, iets voor jou?

U weet het beste wat belangrijk is voor uw dorp en wat nog ontbreekt of wat meer aandacht vraagt. Ook kent u veel medebewoners en hun wensen en behoeften. Daarom vragen we u om lid van de dorpsraad te worden.

Denk en doe mee!
De gemeente heeft veel taken. Bijvoorbeeld het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, scholen, sportlocaties en dorpscentra. Ook geeft de gemeente subsidies aan verenigingen en projecten.

En we zorgen voor een veilige woonomgeving. We proberen dit zo goed mogelijk te doen. Maar we kunnen niet altijd en overal in uw dorp zijn. Daarom vraag ik u mee te denken en te doen, als lid van de dorpsraad.

Wat kan en mag u als dorpsraadslid?
Als dorpsraadslid benadert, activeert en motiveert u mededorpsbewoners om samen ideeën en plannen waar te maken. Ook de gemeente betrekt de dorpsraad bij vragen of ontwikkelingen over de leefbaarheid en veiligheid in het dorp. Uw kennis en ervaring gebruikt u in deze gesprekken. Daarnaast adviseert de dorpsraad het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oss. Zo wordt uw dorp nóg fijner om te wonen!

Géén verkiezing
U bent dorpsraadslid voor een periode van vier jaar: maart 2018 tot en met februari 2022. Een onafhankelijke commissie selecteert de kandidaten, u hoeft dus geen stemmen te werven. Aanmelden is voldoende.

Aanmelden of meer informatie?
Wilt u zich aanmelden als dorpsraadslid? Neem dan vóór 1 februari 2018 contact op met een van de wijkcoördinatoren Wim Slebus en Geert van Boxtel, telefoon 14 0412 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk voor meer informatie over de dorpsraad en haar huidige leden op www.oss.nl/wijkendorpsraden of neem contact op met de voorzitter van de dorpsraad: Eric Remmerswaal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..