• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Persbericht Dorpsraad Berghem inzake buurtpreventie

ico-dorpsraadOp donderdag 23 oktober is er in Berghem in het kader van de buurtpreventie weer een avond gelopen door een aantal wijken van Berghem. Het doel van de actie is inmiddels bekend bij een groot deel van de inwoners van Berghem. Dit maken de vrijwilligers van de buurtpreventie op uit de reacties  die ze ontvangen, wanneer ze bij mensen aanbellen. Ook wordt op straat nogal eens gevraagd of men van de politie of van de buurtpreventie is. Een goede zaak! Na een kleine twee uur preventie werd in het dorpshuis ‘De Berchplaets’ in Berghem geëvalueerd.

De bevindingen werden besproken. Ook het al dan niet bekend maken van lokfietsen en andere door de politie ingezette middelen werd besproken. De meningen waren hierover verdeeld: een deel zou het graag bekend maken, terwijl een ander deel dit graag anoniem zou willen houden! Dit laatste om juist meer dieven te vangen!

Wat ook als sterk punt vanuit de bewoners van Berghem werd opgemerkt door de vrijwilligers van de buurtpreventie was de alertheid van sommige bewoners. Het feit dat er mensen aan auto’s voelen of ze zijn afgesloten,  is niet iets dat je zomaar hoeft te laten gebeuren. Een vrijwilliger wordt er liever op aangesproken of ervaart het, wanneer er via de meldkamer van de politie meldingen binnenkomen, als een compliment. Dit betekent namelijk dat de lijntjes soms goed en snel werken.

Buurtpreventie doe je niet alleen dat doe je met bewoners!!!!
In het kader van de buurtpreventie in Berghem zullen er in november tot en met februari meer avonden worden georganiseerd. Heb je belangstelling om hier zelf aan mee te doe, dan kun je dit kenbaar maken via de Dorpsraad Berghem.