• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Werkzaamheden en planning Landbouwlaan

ico-dorpsraadVan de dorpsraad Berghem was deze brief binnengekomen: In de zomer van 2013 zijn de plannen voor het aanpassen van de Landbouwlaan met de bewoners van Piekenhoef besproken. Hierna is een definitief plan opgesteld.In het najaar hebben we de eerste werkzaamheden uitgevoerd. Binnenkort starten we met de werkzaamheden aan de asfaltrijbanen en de bestratingen. In deze brief kunt u lezen wat we gaan doen en wat de planning is. Ook kunt u lezen wat u ervan kunt merken.

 

Wat hebben we al gedaan?
De bomen in de middenberm zijn voorbereid op verplaatsing en het grondwerk voor
versmalling van de wadi is uitgevoerd. Dit voorjaar zijn de bomen verplant.

Wat gaan we nu doen?
Nu de winter achter de rug is en de temperaturen het toelaten starten we binnenkort met de uitvoering van de werkzaamheden aan de asfaltrijbanen en de diverse bestratingen.
Tussen de Koolzaadweg en de Korenstraat verbreden we beide rijbanen aan de zijde van de wadi. Dit doen we om de fietser op de rijbaan een eigen, rode fietsstrook te geven. We leggen ook diverse drempels aan. Dit deel blijft 50 km/uur.
Het deel Korenstraat – Hoessenboslaan wordt 30 km/ uur en verbreden we niet. We maken hier géén aparte fietsstrook. Wel leggen wel (steilere) drempels aan die passen bij een
30 km/uur inrichting.
De asfalteringswerkzaamheden sluiten we af met het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag op de hele Landbouwlaan. Een slijtlaag is een laag grind die op het asfalt wordt geplakt. Deze laag verlengt de levensduur weg en maakt van oud wegdek en nieuwe verbreding één geheel.

Planning
De globale planning ziet er als volgt uit:
Week van 5 t/m 9 mei: opruimingswerkzaamheden en plaatsen verkeersvoorzieningen
Week van 10 t/m 14 mei: Verwijderen strepen, diverse grondwerken en aanbrengen nieuwe funderingen in de middenberm tussen Koolzaadweg en Korenstraat.
Week van 19 t/m 23 mei: werkzaamheden aan de drempels en bestratingen
Week van 26 t/ m 30 mei (week van Hemelvaart) Asfalteringswerkzaamheden deel Koolzaadweg tot Korenstraat en bestratingen.
Week van 2 t/m 6 juni: aanleg asfalt drempels deel Korenstraat – Hoessenboslaan, bestratingen en inzaaien gras middenberm.
Week van 10 t/m 13 juni: aanbrengen bestratingen en verkeersborden.
Week van 16 juni t/m 20 juni: bestratingen, verkeersborden en verwijderen verkeersmaatregelen.

De belangrijkste asfalteringswerkzaamheden zijn bewust gepland in de week van Hemelvaart. Dit hebben we besproken met de schoolleiding.
Werken met asfalt is zeer weersgevoelig. Bij goed weer kan de planning wat naar voren worden bijgesteld, bij slecht weer kunnen de werkzaamheden uitlopen.

Verkeersomleidingen
Het verkeer dat vanuit de Zevenbergseweg Piekenhoef in komt wordt bij de diverse asfalteringswerkzaamheden omgeleid via Lijnzaadweg en de bouwweg naar fase 3 ( asfaltweg naast de JOP). Verkeer vanuit de wijk naar de Zevenbergseweg toe wordt omgeleid via de
Willandstraat. Voor deze omleiding worden de afsluitpalen in de Willandstraat tijdelijk weggehaald.

Wat kunt u ervan merken?
De werkzaamheden kunnen voor overlast zorgen. Wij proberen deze zoveel mogelijk te beperken. Sommige woningen zullen voor korte tijd moeilijk of niet bereikbaar zijn. In het begin zullen de steentjes van de aan te brengen slijtlaag nog niet allemaal vastgeplakt zijn op het asfalt. Dit duurt enige tijd. Daarna zullen de dan nog losliggende steentjes worden weggehaald. We vragen u tot die tijd uw snelheid aan te passen en om goed op de verkeersborden te letten. Deze nieuwe laag steentjes zal voor meer geluid zorgen. Dit wordt na een tijd veel minder.

Heeft u nog vragen?
Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de balie BML, telefoon 14 0412.
De tekening van het plan kunt u tot het einde van de uitvoeringsperiode vinden op de website van de gemeente Oss onder: Inwoners / plannen en projecten / Herinrichting Landbouwlaan


Met vriendelijke groeten,

J.J. Voets
Projectleider GIBOR