• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Gemeente Oss gaat in gesprek met bewoners over groenvoorzieningen in de Piekenhoef

Op woensdag 11 september stond er weer een openbare vergadering van Dorpsraad Berghem op de planning. Doel was in deze klassiekere vergadering om bewoners veel ruimte te geven om wat in te brengen en vragen te stellen aan Welzijn, Mooiland en de gebiedsbeheerders van de gemeente Oss. De vergadering werd zeer goed bezocht met ongeveer 50 personen. Alle stoelen waren bijna bezet, het was nagenoeg ‘uitverkocht’.

Stephanie de Heijde van Ons Welzijn gaf een presentatie van de Sociale Agenda en medewerkers van Mooiland kwamen terug op eerdere gestelde vragen. In de voorgaande editie was Mooiland afwezig.

dorpsraadopenbare11sept 2

dorpsraadopenbare11sept 3

De meeste mensen waren gekomen voor het agendapunt 'onderhoud wadi’s, plantenbakken en andere groenvoorzieningen'. Gebiedsbeheerders Rob Zijderveld en Stijn Timmers gingen in op het onderhoud van de wadi’s en andere groenvoorzieningen in Berghem. Dorpsraad Berghem en Mooiberghem hadden in de afgelopen periode vele meldingen ontvangen. Wethouder Dolf Warris was ook present en verdedigde het beleid van de gemeente Oss. Hij gaf aan dat de gemeente zich hield aan ecologisch maaien. Het resultaat hiervan is na een paar jaar pas te zien.

Er werden pittige discussies gevoerd, de bewoners waren niet tevreden over de groenvoorziening en het onkruid in hun wijk. Een oplossing vinden was moeilijk, maar er werd wel een opening gevonden! De gemeente gaat in verschillende straten kijken om de situaties te beoordelen. Dorpsraad Berghem publiceert zo spoedig mogelijk een bericht over hoe de bewoners in contact kunnen komen met de gemeente over een bezoekje in hun straat.

Voorzitter Harmen Snoeijs sloot de vergadering af met de rondvraag. Het was weer een geslaagde en zinvolle vergadering. Het verslag van deze vergadering wordt binnenkort op de website van Dorpsraad Berghem geplaatst.

dorpsraadopenbare11sept 4