• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Parkachtige begraafplaats? Inspiratiebijeenkomst opknappen kerkhof Berghem op 2 mei!

De begraafplaats aan de Kloosterstraat kampt met een aantal problemen. Hierover zijn enkele dorpsgenoten, onderhoudsclub, parochie en de dorpsraad in gesprek geraakt. Er zijn mogelijkheden om de problemen aan te pakken, maar het begint bij de vraag: Wat voor begraafplaats willen we als inwoners van Berghem? Denkt u mee? Kom dan naar de inspiratiebijeenkomst.

Praktisch
De bijeenkomst is op 2 mei in de Berchplaets. Inloop 19.30 uur / Start 20.00uur. Aanmelden (kosteloos) via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef ook aan met hoeveel je komt.

Inhoud avond
Met deze bijeenkomst willen we de knelpunten en de kansen in beeld krijgen om de begraafplaats te revitaliseren, een nieuw leven in te blazen. We worden op deze avond begeleid door Ada Wille, een ervaren landschapsarchitect met specialisatie begraafplaatsen (www.adawille.nl). Ze zal haar ervaring met ons delen en ook in gesprek gaan over de begraafplaats in Berghem. Ook zal Pastoor Kerssemakers aanwezig zijn. Om te horen wat wensen zijn rondom de begraafplaats en om vragen te beantwoorden.

Waarom deze avond?
De begraafplaats aan de Kloosterstraat kampt met een aantal problemen, zoals:
– Minder uitgifte graven
– Ruiming dus steeds meer lege plekken
– Kale grond dus veel (schoffel)onderhoud
– Steeds minder vrijwilligers voor het onderhoud (gemiddelde leeftijd nu 70+)
– Verzakking door regen
– Weinig groen/schaduw dus heet in de zomer
Als we dat combineren met de behoefte aan een mooie begraafplaats, waar de seizoenen te beleven zijn en waar het fijn vertoeven is voor mens en dier dan ligt een vergroeningsslag voor de hand.
Maar hoe pak je dat aan? Dat gaan we samen ontdekken op deze avond, met de kennis en ervaring van Architect Wille.