• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Uitnodiging bijeenkomst Dorpsraad Berghem voortgang proces nieuw zwembad

De dorpsraad Berghem nodigt u van harte uit om de openbare vergadering van donderdag 13 juli bij te wonen. De dorpsraad start om 19.30 uur in het dorpshuis de Berchplaets. In deze bijeenkomst worden de ontwikkelingen van het nieuwe zwembad besproken. In deze bijeenkomst wordt ingegaan op:
- proces/plan komende afgelopen tijd en komende tijd
- Voorkeuren/input ophalen over voor plek nieuwe zwembad in het plangebied Osseweg

Nog niet:
- Verkeersafhandeling; dit volgt later in het jaar onder leiding van een verkeerskundig bureau.

Agenda:
1. Opening
2. Mededelingen
- ontwikkelingen nieuw zwembad. Van de gemeente Oss zijn de projectleiding, de gebiedsbeheerder en de wijkcoördinator aanwezig.
4. Rondvraag
5. Sluiting

Omwonenden worden per brief uitgenodigd door de gemeente.

Voortgang proces nieuw zwembad

In januari 2023 heeft de gemeenteraad van Oss een besluit genomen over het nieuwe zwembad. Eerder besloot de raad al tot vestiging van het zwembad aan de Osseweg, maar onduidelijk was nog welk zwembad en hoeveel dat mocht kosten. Uit het raadsbesluit volgen drie sporen:
1. de ontwikkeling van het zwembad gebouw
2. de ontwikkeling van de locatie
3. het organiseren van de exploitatie van het nieuwe zwembad.

Voor de komende periode zijn vooral de eerste twee sporen van belang, ook wat betreft het voeren van de dialoog met de omgeving. Voor de ontwikkeling van het zwembadgebouw vindt binnenkort een voorselectie plaats van marktpartijen die zich als geschikt aanmelden voor het ontwerp en de realisatie van het nieuwe zwembad. De gemeente verwacht in december dit jaar het ontwerp en de realisatie van het nieuwe zwembad aan een consortium van marktpartijen te kunnen gunnen die vanaf 2024 het ontwerp van het zwembad maken en medio 2025 kunnen starten met de bouw.

Bij het ontwerp van het zwembad is de locatie belangrijk. Het nieuwe zwembad komt aan de Osseweg, maar het beschikbare plangebied, bestemd voor sport, educatie of recreatie is groot genoeg voor de vestiging van een zwembad. Zeker nu het onwaarschijnlijk is dat de vestiging van een InnovatieCentrum Verkeer en Logistiek (ICVL) aan de Osseweg door gaat, is de vraag naar een goede positionering van het zwembad binnen het gebied van belang. Meer tegen het spoor aan of juist vlak aan de Osseweg of middenin? Er is voldoende ruimte voor verkeer en parkeren binnen het gebied, combineren we dat zoveel mogelijk met Berghem Sport of juist niet?

Binnen de gemeente kijken we naar verschillende criteria en uitgangspunten spelen een rol zoals landschappelijke inpassing, zichtlocatie, richtlijnen/grenswaarden voor geluid, het spoor, kabels en leidingen langs de N329 etc. Daarmee willen we het plangebied nader afbakenen. Daarnaast willen wij met de omgeving in dialoog over hun voorkeuren voor de plek van het nieuwe zwembad in het plangebied Osseweg. In overleg met het bestuur van de Dorpsraad Berghem stellen wij voor op 13 juli 2023 om 19.30 uur bij elkaar te komen in de Berchplaets. Doel is input op te halen die ons helpt een keuze te maken voor de juiste plek voor het zwembad binnen het plangebied. Van onze kant zijn de projectleiding, de gebiedsbeheerder en de wijkcoördinator aanwezig.

Kanttekening: we gaan het (nog) niet hebben over de ontsluiting. In het najaar van 2023 start de gemeente de ruimtelijke procedure op. Onderdeel van het Omgevingsplan is dat de gemeente een verkeersveilige ontsluiting kan aantonen. Dat doet een onafhankelijk verkeerskundig bureau die op zijn beurt met de omgeving in gesprek zal gaan. Wij willen het gesprek met de omgeving zoveel mogelijk in dat perspectief plaatsen.

René van Dijk, Projectleider gemeente Oss

Meent u vragen te hebben over de leefomgeving in Berghem of over een van de onderwerpen hierboven uiteengezet, neem dan gerust contact op met leden van de Dorpsraad.

De Dorpsraad is bereikbaar per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.