• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Breiclub 'Grannies' in het zonnetje gezet tijdens nieuwjaarsreceptie, maar liefst 750 bollen wol rijker!

Het was een avondje wel voor breiclub de Grannies. Donderdag 5 januari waren ze uitgenodigd door dorpsraad Berghem. En de breiclub van seniorenvereniging De Herfstzon gaf er gehoor aan. Ze waren met 25 dames naar de Berchplaets gekomen om te horen waarom ze daar moesten gaan breien. Voorzitter van dorpsraad Berghem Harmen Snoeijs gaf aan, dat de breiclub een oproep had gedaan voor wol. En de dorpsraad dacht, hier kunnen we wel iets voor betekenen. Bep Bloemers kreeg in eerste instantie een mooi boeketje met bollen wol! Maar dat was nog niet alles.

De 'padvinders' van toneelverenigingen Amiticia hielpen mee en hadden nog iets in petto. In een tentje lieten zij een paar zakken met wol zien. En er was nog meer. Veel meer! De padvinders gingen achter het podium nog talloze dozen halen, vol met bollen wol. Ze liepen steeds heen en weer! Al met al schonk de dorpsraad maar liefst 750 bollen met wol! Daar kan de breiclub een hele tijd mee vooruit.

Breiclub 'Grannies' breit elke vrijdagmiddag voor de grootste Nederlandse vlag van de wereld van wel 45 x 30 meter. Dit project is een paar weken voor de Koningsdag gestart. De initiatiefnemers willen met de grootste Nederlandse vlag in het Guinness book of records komen. Breiclub 'Grannies' helpt hier graag aan mee. Daarnaast breien ze ook de dekens voor Oekraine!  

Bep Bloemers was heel blij met deze schenking en liet weten dat de Grannies, bij deze, de dorpsraad Berghem heel hartelijk bedankt voor deze mooie geste! Ze laten het eindresultaat nog een keer zien.

Foto's Kylian Schiks

{flickr set=72177720305039159}