• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Bergse Column: De slimste mens van Berge?

bartjeskwisNatuurlijk lees ik ook zo’n beetje elke dag het nieuws op MooiBerghem.nl. Ge kunt nie overal tegelijk zijn en meeproate willen we allemol, zei ons vrouw . Dat lukt haar altijd prima trouwens, ze heeft overal een mening over. Ik google niet meer, ons vrouw weet toch alles beter. Maar dat terzijde. 

Ik las twee berichten na elkaar op MooiBerghem.nl en soms valt dan ineens het kwartje. Het eerste bericht was dat er een poes was gevonden op de Osseweg. Niet zo heel bijzonder, maar de reden ervan kon je in het bericht erboven zien: open dag bij de dierenartsenpraktijk. “De deur staat voor u open”, lees ik. Ja, dan vraag je er een beetje om natuurlijk.

Ook las ik dat onze jongens van Berghem Sport het nog niet zo goed doen in de competitie. Er werd verloren van prinses Irene. Ik weet niet zo heel veel van voetbal, maar elf gezonde knullen zouden toch moeten kunnen winnen van een bomenknuffelende prinses, of zie ik het niet goed? Als het slecht gaat bij professionele clubs als Real Madrid, dan kopen ze gewoon een hele goede voetballer en dan kunnen ze weer even vooruit. Natuurlijk is dat voor een cluppie als Berghem Sport lastiger, maar MooiBerghem.nl biedt weer de oplossing: “Lilian Damen leidt Rabobank Het Groene Hart”. Een Bergse die de baas wordt van de bank, tel uit je winst!

Ja, ja die Bergse Bartje is zo stom nog niet! Daarom ga ik me ook maar inschrijven voor De Bergse Kwis. Ik weet namelijk heel veel over Berghem, omdat ons vrouw en ik zo vaak fietsen. We zien en horen van alles: de verbouwing bij de balletschool van Regi Bokmans of de Tonproatersavond in de Berchplaets. Nee over Berge makte ons niks wijs, aldus ons vrouw. En een computer heb ik ook niet nodig voor die kwis, ik vraag het ons vrouw wel. Die bokaal is binnen!

Houdoe, Bergse Bartje