• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

U bent onderweg, maar dan…. een ongeluk zit in een klein hoekje!

rechtswinkelcolumnEen ongeluk zit in een klein hoekje. Zo ook wanneer u met uw gezin onderweg bent met de auto en er een aanrijding ontstaat. De schade die zo'n aanrijding met zich brengt, kan flink oplopen. Er kan schade ontstaan aan uw auto, maar ook inzittenden kunnen schade lijden. Bovendien is het mogelijk dat schade aangericht wordt met bijvoorbeeld uw caravan of aanhangwagen. Het is daarom goed om te weten in hoeverre u verzekerd bent en welke schade gedekt wordt door uw WA-verzekering.

Een WA-verzekering is de minimale verzekering die iedere Nederlander met een motorvoertuig moet hebben afgesloten. Het uitgangspunt is dat een WA-verzekering alleen de schade dekt die verzekerde met zijn auto toebrengt aan personen en eigendommen van anderen. Schade ontstaan aan de eigen auto van verzekerde wordt dus niet gedekt door enkel een WA-verzekering. Ditzelfde geldt voor schade ontstaan aan een caravan of aanhanger van verzekerde. Een aanvullende verzekering is nodig om ook deze schade vergoed te krijgen.

De (letsel)schade die inzittenden lijden als gevolg van een ongeval keert uw verzekeraar in principe wél uit. Zelfs indien de inzittenden familie blijken te zijn, wordt deze schade gedekt. Schade die u aanricht met een aanhanger of caravan van minder dan 750 kg, valt ook onder de reikwijdte van een WA-verzekering. De aanhanger of caravan moet dan ten tijde van het ongeval gekoppeld zijn aan de auto van verzekerde. Na ontkoppeling wordt de schade vergoed tot het moment dat de aanhanger of caravan veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen. Voor caravans en aanhangers van meer dan 750 kg moet u een aparte verzekering afsluiten.

Mocht u vragen hebben over de dekking van uw verzekering of heeft u andere juridische vragen, dan kunt u altijd binnenlopen op één van onze spreekuren. Deze vinden iedere donderdag- en vrijdagavond plaats van 19:30 tot 21:00 uur in de Oude Molenstraat 17 in Oss. Tevens draaien wij spreekuur in Berghem op de even maandagen van de maand van 19:30 tot 21:00 uur.