• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Bergse Bartje: Ziet ze vliegen !

bartje220614"Hedde gij net ok zo’n ding in oewe tuin zien vliegen ?", roept munnen buurman over de schutting. “Ikke nie” zeg ik, ik heb niks gezien, heb net de krant van giesteren nog eens unne kir goed zitten lezen, en dan hur of zie ik hillemol niks ! “Ik zie ze vort vliegen, denk ik”  hur ik ‘m nog net roepen terwijl ie makt dat ie naar binnen kumt. Nou moet ik eerlijkheidshalve zeggen da ik afgelopen week ok het een en ander heb zien vliegen, en dan tel ik m’n ouwe sokken die ons vrouw naar munne kop slingerde toen ze d’r weer een paar vond langs het bed,  nog niet mee!

Bij het Alfa open toernooi zag ik die manne van mooiberghem met een paar van die vliegtuigskes, of drones zoals hun ze noemen.  D’r gingen al meteen geruchten dat hoofdsponsor Frank den Brok  hun had ingehuurd om zijn tegenstanders af te leiden.  En het zal wel geholpen hebben, want hij staat vandaag alweer in de finales ! Gezellig um dalijk nog efkes gaan te kijken !

Alwin van Dijk zag ze ok vliegen, afgelopen week. Die had z’n eigen flink verkeken met die bitterballen vur elk nederlands doelpunt . Hij zal van het voetballen niet veul hebben gezien vanachter z’n frietpan.

En giesteren toen ik efkes bij de jeugd zeskamp ben wezen kijken heb ik zoveul zien vliegen dat ik het zelf nog nie meer bij kon houwen. Die vliegtuigskes van mooiberghem zag ik ok weer hoog in de lucht cirkelen,  terwijl vur mijn neus weet ik hoeveul keinder over het parcours vlogen.  En dan praot ik nog nie over al da water wat bij menig spel flink rond vloog.

Da zal vandaag wel nie anders zijn. Het weer is prachtig, d’r is bier genoeg (heb ik giesteren gezien), en we gaan ze met z’n allen aanmoedigen die teams die vandaag meedoen met de KPJ Dorpszeskamp. Toch...... ?

Of bende bang um ze ok te zien vliegen ?