• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Bergse Bartje: Geen tijd vur in de tuin te werken

bartje-tuinMet de woorden "Overal heb jij tijd voor, maar de tuin, ho maar”  komt mijn vrouw vanmorgen de keuken in terwijl ik net rustig de krant zit te lezen. In gedachten neem ik de afgelopen week even snel door. 
Maandag ben ik inderdaad naar ‘Alwinne’ geweest, voor de binnenkomst van het FixYou team  bij de Berchplaets.  Toen ik daar na vele prachtige woorden van Marco en een hartelijk applaus voor alle teamleden m’n laatste drankje achterover gooide was het inderdaad ook al weer donker.  Nou dinsdag ben ik weer eens unne keer gaan tennissen. Ik had me eigenlijk afgemeld, maar ze kwamen d'r inne te kort.

En omdat volgende week het Alfa tennistoernooi staat ingepland bij LTC de Rackets, dacht ik er goed aan te doen mijn conditie wat op peil te houden. Achteraf gezien had ik die pilsjes op het terras na afloop dan toch beter over kunnen slaan.

Woensdag had ik met onze jongen afgesproken dat we efkes naar het circuitpark in Berghem zouden gaan. Want Veilig Verkeer Nederland hield daar een speciale actiedag vur jonge bestuurders. Nou ons menneke is nog maar een paar maanden 18, heeft zijn rijbewijs al , en kon dus mooi aan mij laten zien of hij ons veilig naar huis kon brengen nadat ik enkele pilsjes achterover had geslagen. 

Donderdag  ben ik nieuwe haringen wezen proeven bij de veiling van de Centrumknollen.  Een echte gentlemen’s-night.  In het cafe van de Merx was geen vrouw te  bekennen!  Die zaten bij de ladiesnight een deur verder.  Trouwens….  ons Ans was d’r wel! Die kreeg de helft van de opbrengst van die avond,  die ze overigens vur heel berghem zal gaan gebruiken.  En op het terras bleef het helaas nog lang gezellig,  want achteraf gezien was het ook prachtig weer geweest om in de tuin te werken. 

Gisteren heeft mijn Roy Donders juichpak de eerste oranje-wedstrijd glansrijk overleeft.  Na het schitterende resultaat van onze jongens was ik ook nog even getuige van het prachtige afzeiken van die alles-beter- wetende Johan Derksen aan de tafel van VI-Oranje. En met de skippybal van Frans Bauer in mijn hoofd ben ik naar bed gegaan.  

En vandaag eindelijk weekend ! Mooi een keer tijd om in de tuin gaan werken.  Ware het niet dat  Berghem Sport  vandaag receptie heeft ter ere van haar 75 jarig jubileum. En als rasechte voetballiefhebber kan ik het niet laten om dan efkes een paar handjes te gaan schudden.  Maar goed dat ze vanavond  voor het jubileumfeest  entree vragen, anders zou ik me nog verplicht hebben gevoeld om daar ook naar toe te gaan.  Nee, vanavond eens een keer wat quality-time met het gezin. 

Tjonge jonge, ik heb inderdaad een drukke week achter de rug, maar goed dat het morgen vaderdag is. Eindelijk unnen dag vur m'n eigen…….
Uitslapen, ontbijtje, wat bankzaken regelen,  voetballen kijken. Heerlijk !  En zeg nou zelf, hebben jullie ooit je vader in de tuin zien werken op vaderdag?    Volgende week wir een week !!!!

Allemaal een rustig weekend toegewenst………….

Bergse Bartje.