• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Mooi fiscaal nieuws: De juiste Rechtsvorm

welkerechtsvornIk weet het, u hebt flink nagedacht in de strandstoel. Als ondernemer echte rust pakken in de vakantie is immers weinigen gegeven. Hoe bereikt u meer potentiële klanten? Op welke kostenposten kunt u nog besparen? Ik zal u nog wat helpen, want waarschijnlijk kunt u nog besparen op belastingen en premies. Geregeld sta ik ervan te kijken dat er legio ondernemers zijn die ondernemen als eenmanszaak, terwijl hun resultaat, omzet en omstandigheden voldoende aanleiding geven tot het omzetten in een B.V.(-structuur). Ook het aangaan van een vof met de partner wordt vaak vergeten, en als deze al wordt aangegaan vergeet men

vaak een goede vof-overeenkomst op te stellen.

Ook zijn er veel ondernemers die ten onrechte al jaren ondernemen “in de B.V.”, wat ze jaarlijks veel onnodige belastingdruk oplevert. Ja het is mij bekend, u bent (in principe) niet aansprakelijk in privé, maar is dat u vele duizenden euro’s aan belasting waard, jaar op jaar? Dure verzekering zou ik zeggen. Want weet u dat u gemakkelijk weer uit de B.V. kunt, zelfs fiscaal geruisloos? Of heeft u weleens aan een commanditaire vennootschap gedacht met uw eigen B.V.?

Als u die structuur goed, en rekening houdend met de spelregels, neerzet kunt u gebruik maken van de ondernemersfaciliteiten uit de inkomstenbelasting en veel belastinggeld besparen. Ook als u enkele jaren geleden in de goede tijd de B.V. bent ingestapt kan het omzetten van de structuur aan te bevelen zijn. Want in de fiscaliteit geldt nu eenmaal; het advies van gisteren hoeft allang niet meer hetzelfde advies als vandaag te zijn.

Loopt u gerust bij mij binnen voor een fiscale check zonder verplichtingen, wellicht zit er nog wel een extra vakantie in.
Vragen? U weet mij te vinden. Jochen van Dijk FB