• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Bergs Bartje: Spellekes

bartjetoeGe wordt bedankt mi oe Hoessenbosch! Sorry voor dit onaardige begin, maar dankzij het openluchttheater in Berghem zit ik nu al dagen spelletjes te doen met ons vrouw. En geen spannende spellekes hoor, maar van die bordspellen. Hoe dat komt? Ze zag een aankondiging van een voorstelling van Hoessenbosch die Katherina, Katherina in het Ganzenbord heet. Snapt ‘m al? ‘Och da’s leuk, moeten we maar eens naar toe’, zei ze. Geen probleem hoor, want cultuur en zo dat vind ik wel leuk. En er is ook altijd wel een drankje te krijgen in het bos, dus mij hoor je niet klagen.  Jawel dus, ik klaag wel! Want

door dat Ganzenbord is ons vrouw op het idee gekomen om weer van die ouwverwetste spellekes te gaan doen, zoals Ganzenborden, Levensweg en, mijn persoonlijke favoriet, Mens erger je niet. Ik zelf ben liever buiten dan dat ik spellekes doe. En de komende tijd heb ik geluk, want in juni kan ik mijn lol op met alles wat er te doen is. Er is zoveel dat ik de kermis moet gaan gebruiken om even bij te komen! Als ik dit schrijf ben ik namelijk net uitgewandeld na de avondvierdaagse. En ik ben eigenlijk nog niet echt bijgekomen of ik ga alweer naar Hoessenbosch voor die toneelvoorstelling. Daarna in volle vaart door naar de foute top 100 van de Bietenbouwers. Zou Peter van den Heuvel op één staan of is er een nog foutere Bietenbouwer? Spannend mensen!

Tussen de bedrijven door speel ik een potje tennis op het toernooi bij LTC Rackets en daarna om weer op krachten te komen ga ik bier en haring happen bij de Centrumknollen. Maar aan al die sportiviteit komt zeker nog geen eind want de in het weekend van 22 en 23 juni is er de Dorpszeskramp bij Bartje van Schaijk. Even rust heb ik pas op 27 juni. Dan ga ik op de bank om lekker bij te komen. Glaasje erbij, nootje en op televisie een film met weinig verhaal en veel actie en mooie vrouwen. Maar dat doen de meeste mannen van Berghem dan, want onze vrouwen zitten te kwekken en te beppen bij de Ladiesnight in de Merx.

Nog één weekend te gaan voordat de vakantie begint. Vrijdag 28 juni zijn er allemaal leuke bandjes in Hoessenbosch bij Bastpop! De dag erop is het afscheidsfeestje van de Berchplaets. En dan eindelijk vakantie! Lekker hoor, dan heb ik het ook wel verdiend vind ik. Fijn met ons vrouw weg met de caravan naar Zuid-Frankrijk of zo. Overdag aan het strand en ’s avonds lekker een potje Ganzenborden denk ik. Nu al zin in!

Bergse Bartje.