• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Bergse Column; Goedmakertje....

zomaareendaginberghemKende gullie me nog? Het is efkes geleje dat ik wat typte voor Mooi Berghem. Eerst was het carnaval en daarna rolde ik vrolijk door in halfvasten… en het tikt wat lastig met een pilske in de hand. Ons vrouw wilde deze column wel tijdelijk overnemen, maar dat leek me niet zo’n goed idee. ‘Dan zal ik ze eens vertellen, hoe het zit mi oe gezuip!’ Ik had dus wat goed te maken.

Iedere echte Bergse (en de meeste geïmporteerde Bergse mensen) weten toch dat je hier niet om carnaval heen kunt. De voorpret begon al vorig jaar toen Prins Werner onthuld werd in de Merx. Een mooi feestje! Daar zag en hoorde ik ook de Pretband… Protbund, Prittbint, Predband. U weet wel, met Peter Brands. In volle vaart stoomt Berghem daarna door richting de pronkzitting. Ook dat is een waar feest! Bergse artiesten voor een Bergs publiek, las ik in de Pisknol. Niks is minder waar! Zo heb je acts als de oud-Prinsen (met o.a. Peter Brands) en Trio HGP (en de P staat voor…) die het publiek vermaken. En daarna moet er natuurlijk tot in de laatste uurtjes nagezieverd worden. Ik hou ervan!

Ook met carnaval was ik De Merx en de Berchplaets niet uit te slaan. Net als de verschillende carnavalsclubs, de oud-Prinsen (met o.a. Peter Brands) en de Predbant (met Peter Brands). Daar na door naar halfvasten… ook geen slecht feestje hoor al moesten we het Knollenrijk uit om het te vieren. En ik ben in Zeeland, Groesbeek en Oss geweest om carnaval nog eens dunnetjes over te doen.

Het valt u misschien op, misschien ook niet en dan vertel ik het nog even: ik heb de naam Peter Brands al een paar keer laten vallen in dit stukske. Dat komt omdat ik hem echt overal tegen ben gekomen de laatste tijd. Op alle podia was ie wel te vinden. Het was zo erg… ik schrok pas ’s nachts wakker omdat ik droomde dat Peter Brands naast me lag in bed. Ik kijk is het gewoon ons vrouw die lag te grijnzen dat ik snurk. Nie veul beter, maar dat terzijde! Niet dat ’t een vervelende mens is, in tegendeel… maar het wordt een beetje veul zo!

Volgend weekend maak ik het goed dat ik de laatste tijd vaak op stap ben geweest. Even samen op pad. Even geen carnaval, kroeg, of Peter Brands. We gaan lekker uit eten en daarna naar een mooie toneelvoorstelling kijken. Iets cultureels zal ons goed doen. En het is lekker in de buurt, want ze spelen in de Berchplaets: De Italiaanse Meester van Amicitia. Ik heb er zin in!

Houdoe!