• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Drie unieke eigen theatervoorstellingen in openluchttheater Hoessenbosch

Openluchttheater Hoessenbosch brengt dit jaar niet één, niet twee maar drie eigen theatervoorstellingen op de planken. Drie - hopelijk zonnige! - momenten waarop je als bezoeker kennis kunt maken met ons prachtige theater in het bos. En waarom drie voorstellingen? Gewoon, omdat we het leuk vinden, we iedere theaterbezoeker iets willen bieden én omdat we stiekem al een beetje vieren dat ons theater in 2020 maar liefst 75 jaar bestaat.

Robin en de Hoodies
Onze jongste spelers van Hoessenbosch Jeugd trappen op 1 en 2 juni af met de familievoorstelling Robin en de Hoodies. De klassieke legende van Robin Hood, maar dan wel een klein beetje anders. Met stoere strijders die zich de Hoodies noemen bindt Robin de strijd aan met prins Jan. Hij steelt van de rijken en geeft aan de armen. Mét Kleine Jan en de mooie Marianne aan zijn zijde natuurlijk. Ook bijzonder: de Berghemse Hanneke van Erp - ook Hoessenbosch-lid - maakt hier haar regiedebuut.

Vrouw Holle
Op 15, 16, 22 en 23 juni spelen de volwassen spelers van speelgroep Hoessenbosch de familievoorstelling Vrouw Holle. Een klassiek sprookje in een modern jasje. Én ook nog eens een ontzettend actueel jasje. Boerendochter Liesje Bartels maakt zich namelijk zorgen om het slechte weer in Weerland. Is het zo slecht omdat de Weerlanders al hun afval in de echoput gooien? Liesje gaat op onderzoek uit en belandt in de put. Hier verwacht Vrouw Holle haar al. Lukt het Liesje het klimaatprobleem in Weerland op te lossen? Een vrolijke, kleurrijke voorstelling voor de hele familie! Geregisseerd door dramadocent Miriam van de Wiel uit Berghem.

Het staat in de sterren, dé thriller
Op 20, 21, 27 en 28 september wordt het grimmiger in het bos. Dan speelt de andere helft van de volwassen speelgroep van Hoessenbosch een bijzondere thriller. Eentje die de Osse regisseur Rob van Vliet speciaal voor deze groep spelers schreef. In de voorstelling Het staat in de sterren, dé thriller, waan je je in een jazzy nachtclub uit de jaren twintig. De club wordt gerund door de mysterieuze miss Diamond die geobsedeerd is door astrologie. Twaalf vrouwen, de sterren van de club, verbergen stuk voor stuk een diep, donker geheim. Wanneer hun problemen letterlijk uit de weg worden geruimd, breekt er onrust uit. Wat is hier aan de hand? Spannend tot het bloedstollende einde!

Kom je kijken naar een van onze voorstellingen? Leuk! Meer informatie over de voorstellingen, andere evenementen en de kaartverkoop vind je op www.hoessenbosch.nl. We zien je graag in ons theater.

Groepsfoto voorstelling Peter Pan - foto Jelle Bender