• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Joop van Orsouw en dj Leon Hoeks te gast bij talkshow ’t Lof

De Osse wethouder Joop van Orsouw en hardcore-dj Leon Hoeks zijn op zondag 19 mei de hoofdgasten van de tweede aflevering van de Berghemse talkshow ‘t Lof. In café Roots komen zij onder meer te spreken over de groeistuipen van Berghem en muziek die per se de grens van 110 decibel moet aantikken.

 De eerste editie van ‘t Lof, op 18 november, was in een vloek en een zucht uitverkocht. De Berghemse talkshow wordt gemaakt door de mannen van collectief Bèrge dur ut Lint, onder meer bekend van de boeken Vijftig klurre Bèrgs en Ik noem mar ’n dwarsstroat. Op 19 mei leggen zij de presentatie opnieuw in handen van Miriam van de Wiel.

Wethouder Joop van Orsouw, die mag zeggen dat hij Berghem in zijn portefeuille heeft zitten, neemt plaats op De Biechtstoel. Met de ervaren politicus zal het onder meer gaan over de vraag hoe goed hij het dorp kent en over de vraag of Berghem ook té hard kan groeien.

De Berghemse dj Leon Hoeks staat al ruim 25 jaar achter de knoppen op hardcorefeesten en -festivals. In binnen- en buitenland bracht hij vele duizenden houseliefhebbers in vervoering met zijn muziek. Hij vertelt over zijn avonturen achter de draaitafel, over zijn fans en ook over de mislukte podiumduik die hij in november maakte in het Rosmalense Autotron.

Behalve de twee interviews is er in de tweede aflevering van ‘t Lof volop ruimte voor columns, zang en een kakelvers verhaal van Riny Boeijen, die in maart voor de tweede keer de Willem Iven-prijs won.

De talkshow begint om 14.00. De kaartverkoop start woensdag 1 mei om 20.00 uur. Ze zijn uitsluitend te koop bij café Roots, Sint-Willibrordusstraat 47 (tegenover de kerk). Er zijn kaarten voor in de zaal of voor op het balkon. Ze kosten acht euro, inclusief consumptie.