• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Oud-Berghemnaren lopen loodzware 4-daagse Curacao

Iedereen kent het inmiddels wel, de 4-daagse van Nijmegen. Vier dagen wandelen voor het felbegeerde kruisje. Het grootse wandelevenement is overgewaaid naar het tropische eiland Curacao. Deze 4-daagse was ook georganiseerd door de organisatoren van de Nijmegense vierdaagse. Mireille Keijzers en Teun van Oorsouw, allebei oud-Berghemnaren, hebben deze loodzware vierdaagse gelopen in Curacao.

'Wat een avontuur was deze 4-daagse!', wist Teun te vertellen. 'Hellingen steiler dan de gemiddelde trap en de dagen waren zo heet dat zonder de uitstekende verzorging, niet te doen was'. De wandelaars liepen door open vlaktes, zo droog als een woestijn. Het was loodzwaar, maar je maakt wel wat mee. 'Maar dit avontuur heeft me Curaçao laten zien, zoals geen enkele toerist dat zal zien', zei hij glunderend. 'En altijd met zeer gedetailleerde en met een glimlach gebrachte uitleg van mijn persoonlijke gids Mireille'.

Het was een heel avontuur voor Teun en Mireille. Vier dagen wandelen, 136 kilometer gelopen en 43 flesje water later. Teun van Oorsouw verbleef tijdens de 4-daagse in Abaai Resort van Frenk Megens en Diane Tonies. 'Dank je wel Abaai Resort voor de fijne hospitallity en dank je wel 4-daagse Curaçao voor de fantastische organisatie', gaf hij aan.

'Een droom is werkelijkheid geworden. En na afloop lekker met een biertje het zwembad in bij Frenk en Dianne of in de middag lekker relaxen op het strand! Het was een geweldige ervaring!', vertelde Teun met een 'smile'.

Ben jij een wandelaar en houd je ook van uitdagingen en avontuur? Doe dan volgend jaar 2020 mee aan de vierdaagse in Curacao, die van 23 tot en met 26 april op de planning staat. Voordelige vlucht kun je boeken ongeveer 11 maanden voor je vertrekdatum. Bij Abaai Resort overnacht je vanaf 30 euro per kamer, met natuurlijk gebruik van zwembad en diverse heerlijke zitjes in de tuin!