• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

50 jaar getrouwd,Henk en Wilma Hunze-Sijnen gefelicitieerd!

Vandaag, 21 januari 2019, vieren Henk en Wilma Hunze – Sijnen dat zij 50 jaar geleden met elkaar in het huwelijk traden. Als jonge agent werd, de uit Drenthe afkomstige, Henk geplaatst in Berghem. Zijn sigaretten haalde hij bij de winkel van Anna Sijnen (waar tegenwoordig de Primera zit). Hier stond Wilma (een echte Bergse) achter de toonbank en sloeg de vonk snel over. Vanwege het huwelijk werd Henk overgeplaatst naar Grave, waar hij samen met Wilma is gaan wonen. Na enkele jaren kwamen ze weer terug, waarna ze onafgebroken in Berghem hebben gewoond.

Henk heeft tot zijn pensioen gewerkt bij de politie. De laatste jaren was dat op de meldkamer in Den Bosch. Naast de zorg voor de kinderen heeft Wilma op verschillende adressen huishoudelijk werk verricht. Later is zij gaan werken bij damesmodezaak ’t HeereHuys te Cuijk.

Samen hebben zij 2 zonen: Ralf en Lars. Ralf is getrouwd met Sander en woont in Groningen. Lars is getrouwd met Daisy en zij wonen wat dichterbij, in Oss. Henk en Wilma zijn ook al enige tijd de trotse opa en oma van 4 kleindochters, Merel*, Fenne, Linne en Maartje. Elke week passen ze zo'n 2 keer op, wat ze jong houdt en waarmee ze weer allerlei dingen van de huidige generatie leren.

Naast de kleinkinderen hebben ze ook nog andere hobby's. Henk maakt graag muziek, waarbij hij op de Bariton blaast. Eerst bij het politie orkest "De Blauw Bokse", daarna bij "De Bergse Bloazers" wat daarna "Blaasorkest Da'Capo" werd. Inmiddels vertoond hij zijn kunsten bij het Maaslands Senioren Orkest. Wilma is vrijwilliger bij de Zonnebloem, woont graag evenementen bij van de Vrouwen van Nu en zingt elke week, samen met de rest van het smartlappenkoor. Ook heeft zij een grote interesse in de geschiedenis van Berghem. Ze volgt het Berchs-Heem dan ook op de voet. Een gezamenlijke hobby is fietsen, op vakantie worden altijd de nodige kilometers gemaakt. Daarnaast gaan zij regelmatig naar voorstellingen in De Lievekamp.

Ze wilden zelf niet te veel aandacht besteden aan deze dag, maar wij, kinderen en kleinkinderen vinden toch dat ze deze dag zeker in het zonnetje mogen worden gezet.

Namens hen, en namens de redactie, van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag.

3

4