• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vriendenclubje vindt inspanning en ontspanning bij zalencentrum de Merx

Het is buiten koud en het regent, dat is een teken voor een vriendenclubje om binnen ontspanning te zoeken. Die ontspanning krijgen zij met een keu en 3 ballen in het bruine cafe van De Merx. Nico Ceelen, Peter Broeksteeg, Dick Staal, Piet Bokmans en Willem-Jan Ceelen biljarten iedere vrijdagavond. Dit doen ze al jaren. En zo te zien, doen sommige 'leden' het heel aardig. "1,2,3... Dat doet Pietje nooit", zei Nico. "Hij kan goed met druk spelen. Wij spelen nooit met zoveel publiek", lachte Peter. Nou, zoveel publiek. Mooiberghem was maar met twee personen. "4,5...", Piet ging gewoon lachend door. Met een 'big-smile' maakte

hij zijn caramboles. "6 en 7..." dat was meteen zijn 'all-time'-rekord. Een serie van 7 caramboles.

"Nou, jullie zijn aan de beurt", zei de lachende Pietje. Dat hadden we snel gezien. Nico wou de rode bal stoten, wat uit den boze is met biljarten. Gelukkig pakte hij een witte, maar helaas, hij raakte geen bal!."Het lukt me niet, met de pers er bij", reageerde hij. Ook Peter maakte geen carambole, dus was Pietje weer snel aan de beurt. "We zijn geen sterren en geen Ceulemans, we doen het voor de ontspanning", legde Peter uit met een pilsje. Dat is wel duidelijk ja. Zo vullen ze gezellig de avond, een beetje ontspanning met wat grappen en een beetje dollen!

Als het weer weer omslaat en het zonnetje gaat weer schijnen, dan gaat het vriendenclubje naar buiten. Perry maakt dan de tennisbaan in orde en de vrienden gaan iedere vrijdagavond weer een balletje slaan. "Inspanning en ontspanning vinden we hier bij de Merx", legt Nico uit. Achter de Merx wordt er inspanning geleverd met een lekker potje tennis. En als ze net zo goed tennissen als biljarten, dan weten we het wel. Na het tennissen zal in het cafe wel weer de sterke verhalen over de tafel gaan, hoe goed ze hebben gespeeld en welke mooie ballen ze hebben geslagen. Dan lijkt het wel of Nadal of Federer hebben gespeeld of in hun tijd, de mannen zijn over de 60, Borg of McEnroe!

Maar alle gekheid op een stokje, ze hebben er reuze veel plezier in en gaan al ruim 20 jaar inspanning en ontspanning beleven bij zalencentrum De Merx. En dat is heel veel waard! Op deze avond waren geen foto's gemaakt van Dick en Willem-Jan, ze waren helaas 'geblesseerd'..

Geschreven door Harold Mazen

Silvana de Jong maakte deze 'ontspannende' foto's. 

Op de 'groepsfoto", v.l.n.r. Nico, Piet  en Peter!