• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nieuwjaarsreceptie Dorpsraad met 'Zilveren Willibrordus" voor Geert Grosveld

Vrijdagavond organiseerde dorpsraad Berghem weer haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Voor iedere inwoner van Berghem was er een lekker kopje koffie en een consumptie, om elkaar het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar. Er waren toespraken van de voorzitter van de dorpsraad Pieter van Houten, Berghem tegen kanker, Berghem Sport, Verlichte Optocht van het Knollenrijk en de wethouder  van de gemeete Oss, Joop van Orsouw. Traditiegetrouw werd op deze avond ook de 'Zilveren Willibrordus' uitgereikt.

Een onderscheiding voor een vrijwilliger die zich, veelal naast zijn werk, ingezet heeft om er voor Berghem en zijn bewoners te zijn. Dit keer viel de eer aan Geert Grosveld. Naast zijn werk als onderwijzer en later ook hoofd van de basisschool 'Het Molenveld', is hij jarenlang al actief als regisseur bij zowel toneelgroep 'Amicitia' als toneelgroep 'Hoessenbosch' en ook begeleidt hij de toneelgroep van ouderenvereniging 'De Herfstzon'. Ook het spelen voor Sinterklaas was hem niet vreemd.

De onderscheiding komt zeker op de juiste plaats terecht! Er was een unieke samenwerking ontstaan tussen de beide toneelgroepen om Geert te eren. Dat lieten zij zien op de podium, waar ze op zoek gingen naar 3e wijze uit het Oosten. Dat was de verrastte Geert Grosveld! Vele felicitaties waren er voor oud-onderwijzer en hoofd van Het Molenveld.

De band 'Flashback' uit Huissen zorgde er voor het muzikale vermaak. Aardige bijkomstigheid is, dat de voorzitter van de dorpsraad Pieter van Houten, tevens de drummer is bij de band. Het bleef nog lang gezellig in het gemeenschaphuis De Berchpaets.

{flickr set=72157703901651091}