Berghemnaar Tim Bressers staat in finale European Young Chef Award 2018
Berghemnaar Tim Bressers gaat op maandag 26 november naar het Galway-Mayo Institute of Technology, GMIT in Galway, Ierland om te strijden voor de titel van de European Young Chef Award 2018. Tim zal de Europese Regio van Gastronomie 2018 in Noord-Brabant vertegenwoordigen en strijden samen met negen andere Young Chef-finalisten uit verschillende Europese regio's. Vorig jaar heeft de Berghemnaar met succes de cursus 'Specialized chef' afgerond. Het was op dit punt waar hij voelde
dat hij klaar was voor wat meer verantwoordelijkheid. Bij het eerste contact met de chef-kok in restaurant 'Taste by Dirk' in Den Bosch, voelde Tim zich meteen op zijn gemak en wist meteen dat dit de juiste plek was om zijn vaardigheden te ontwikkelen en meer ervaring op te doen. Na een paar maanden van hard werken en toewijding, kreeg hij de positie van souschef aangeboden. Tim vindt het leuk om met zijn collega-koks verder te leren en te werken aan nieuwe gerechten. Zoals Tim graag zegt: "Teamwerk maakt de droom werken!"
De European Young Chef Award is bedoeld om regionale en lokale voedingsproducten te presenteren en tegelijkertijd bij te dragen aan het vergroten van het bewustzijn van gezond eten. Daarnaast wordt voedsel aangemoedigd als een krachtig hulpmiddel om landelijke en stedelijke omgevingen opnieuw te verbinden en om slimme oplossingen te vinden voor regionale ontwikkeling via voedselproductie en duurzame horeca.
Heel veel succes Tim! Lees meer over Tim Bressers op: European Young Chef Award 2018