• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Buurtbewoners worden schijtziek van hondenpoep naast Jumbo Berghem

De buurtbewoners bij de nieuwe Jumbo in Berghem hebben het helemaal gehad met de hondenpoep. Rondom de nieuwe Jumbo ligt er week in en week uit de trottoirs vol met hondenpoep. Ze hebben er een briefje opgehangen met "Ruim je eigen hondenstront op, wij buurtbewoners worden schijtziek van jouw stront. Bahh"! Zij zien iedere dag wel iets liggen aan de kant van de Sint Willibrordusstraat of de Kapelaan Kitslaarstraat. De buurtbewoners en de klanten die daar hun auto parkeren om boodschappen te gaan doen,
moeten goed op letten waar ze lopen.

De buurtbewoners hebben al regelmatig de hondeneigenaren aangesproken om het opruimen met het wel bekende 'hondenzakje'. De eigenaar van Pawn.nl ziet het gebeuren en spreekt de hondenbezitters aan. "Ja, dat doen we", wordt er dan gezegd en lopen ze door zonder het op te ruimen.

Ook de bedrijfsleider van de Jumbo is er niet over te spreken. "Het is een doorn in het oog om de viezigheid rond de winkel te zien", laat hij weten. Hij heeft al meerdere keren de gemeente daarover aangesproken. "De gemeente is verantwoordelijk om in actie te komen en het opruimen. Het ligt op het trottoir", vertelde hij. Hij is nu van plan om zelf in actie te komen, dit moet immers stoppen! "De verantwoordelijkheid ligt natuurlijk bij de hondeneigenaren. Die moeten het zelf opruimen, het meenemen en hun fatsoen gebruiken".

Natuurlijk moeten de hondenbezitters de poep opruimen en een hondenzakje meenemen. De boete voor 'Geen zakje dragen voor verwijderen van hondenpoep' staat op € 90,- en 'als verantwoordelijke niet onmiddellijk opruimen van hondenpoep' staat € 140,- voor. Misschien is het voor de hondeneigenaren makkelijk dat daar een 'hondenpoepafvalbak' staat! Dan kunnen ze meteen met het 'hondenzakje' deponeren.

Al met al, voor de buurtbewoners en de Jumbo maakt het niks uit, als zij maar geen hondenpoep meer op het trottoir zien liggen!

hondenpoep02

hondenpoep03