• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Primeur voor Berghem: talkshow ’t Lof

Staat de Willibrorduskerk over een jaar of tien nog fier overeind? Is het echt waar dat Frank den Brok op het stadhuis in Oss de dienst uitmaakt? Het zijn twee van de vele vragen die aan de orde zullen komen tijdens de eerste aflevering van ’t Lof. Onder die titel krijgt Berghem op zondag 18 november de eerste talkshow van eigen bodem. ’t Lof wordt gemaakt door de mannen van het collectief Bèrge dur ut Lint, dat eerder onder meer tekende voor de boeken Vijftig klurre Bèrgs en Ik noem mar ’n dwarsstroat.

De hoofdgasten van de eerste aflevering van ‘t Lof zijn pastoor Roland Kerssemakers en wethouder Frank den Brok.

Roland Kerssemakers is pastoor van de grote Willibrordusparochie, waar behalve de Grote Kerk van Oss ook Berghem onder valt. Met hem gaan we vooral in gesprek over de toekomst van de katholieke kerk in Berghem. En dan bedoelen we zowel het geloof als het gebouw.

De andere hoofdgast is Frank den Brok, onze 40-jarige dorpsgenoot die sinds 2014 wethouder van de gemeente Oss is en zich ook loco-burgemeester mag noemen. Betekent dat dat hij de lakens kan uitdelen op het stadhuis en zo ja, wat zit er dan nog allemaal in het vat voor Berghem (zoals bekend de meest dynamische kern van de gemeente Oss). We gaan het hem vragen.

Behalve deze twee interviews is er vertier in de vorm van columns, een muzikaal duo en een vlog. Super-eigentijds, inderdaad. Daar staat dan weer de rubriek ‘Met het oog op gisteren’ tegenover, gepresenteerd door Leo Hoeks, onze eigen huishistoricus.

De mannen van Bèrge dur ut Lint leggen de presentatie van ’t Lof in handen van Miriam van de Wiel. De talkshow begint om 14.00 uur en is in café Roots, tegenover de kerk. Het aantal plaatsen is beperkt, toegangskaarten zijn uitsluitend te koop bij café Roots, Sint Willibrordusstraat 47. Ze kosten vijf euro, een consumptie is inbegrepen.