• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Burgemeester Wobine Buijs feliciteert 60-jarige bruidspaar Driek en Greet van Veghel-Nelissen

De heer en mevrouw (Driek en Greet) van Veghel-Nelissen waren op 6 september 2018, 60 jaar getrouwd. Namens het college van B&W feliciteerde burgemeester Buijs-Glaudemans het bruidspaar afgelopen vrijdag op het huisadres in de Sportstraat in Berghem. De burgemeester zou hen al eerder feliciteren, maar in verband met het tragisch ongeval op het spoor op 20 september, kon deze afspraak toen niet door gaan. Meneer en mevrouw van Veghel waren heel blij met de komst van de burgemeester. Zij werden verrast met een bloemetje en een mooi presentje. Het werd een gezellige ontmoeting, dat pakt niemand hun meer af!

6 september 2018 was het alweer ruim 60 jaar geleden dat Driek en Greet van Veghel voor de Kerk getrouwd zijn. Voor de wet waren zij reeds in mei in verband met het bouwen van hun huis getrouwd. Zodoende dat zij al in mei een felicitatie van de Koning en een van de commissaris van de koning in Brabant ontvingen. In de winter van 1953 gingen zij dansen bij Tiny Janssen in de Kromstraat in Oss waar zij elkaar leerde kennen. Na 4 jaar verkering is Driek begonnen met het bouwen van een huis in de Sportstraat. Ook toen was het schaars met bouwmaterialen en het huis werd met familie en kennissen geheel eigenhandig gebouwd. Het duurde tot september 1958 voordat ze het konden betrekken.

Op 27 september 1959 werd hun eerste zoontje geboren dat jammer genoeg in de kerstnacht van 1959 is overleden. Na 10 jaar veel problemen gehad te hebben met vroegtijdige geboortes kwam zoon Geffroy, tot hun grote vreugde op de wereld. Van die tijd ging alles van een leien dakje. Ze gingen samen met hun zoon veel op vakantie in de Franse Alpen. Maar in trek waren ook de eilanden in Griekenland. Met de komst van hun drie kleinkinderen Jorian, Marnick en Marleen werd hun geluk nog groter.

Greet ging bij het parochie koor waar zij bijna 40 jaar in de kerk heeft gezongen en ook wel 30 jaar de kleren van de priesters heeft gewassen en de kerk heeft schoon gemaakt. Haar poes is haar alles. Driek werkte als opzichter bij de Bouwvereniging St.Willibrordus in Oss. In zijn vrij tijd was hij 26 jaar Raadslid van Berghem waarvan hij 8 jaar functioneerde als wethouder Bij zijn afscheid werd Driek onderscheiden met de gouden eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje Nassau.

In 1961 was hij mede-oprichter van de Woningstichting Maasland waarvan hij tot 1994 bestuurslid was en van 1989 tot 1994 voorzitter. Van 1966 tot 1974 was hij ook de oprichter en voorzitter van Stichting Gemeenschapgebouwen te Berghem. Van 1990 tot 1999 kerkmeester. In die tijd tot 2000 heeft hij zich intens ingezet voor de restauratie van onze parochiekerk waarvoor hij op 19 augustus van Bisschop Hurkmans de onderscheiding Ridder in de Orde van Sint Silvester kreeg opgespeld.

Ook was Driek ruim tien jaar actief lid van het Videoteam Berghem en heeft vele gebeurtenissen op de band vastgelegd. Tijdens de carnavalsmis, die hij mee filmde, kreeg hij in verband, met het 15 jaar organiseren van de carnavals activiteiten voor bejaarden,zieken en gehandicapte de ”Gouden Knol” uitgereikt.

Na de ziekte van Pastoor van Genugten heeft Driek van september 2002 tot 2016 als koster zich actief ingezet. Ook heeft hij zich in die tijd actief bezig gehouden met het in kaart brengen en registeren van het kerkhof. Heden is hij nog actief in de schoffelploeg van het kerkhof. Nu is hij veel achter het huis in de moes- en bloementuin te vinden.

Mooiberghem wenst Driek en Greet van Veghel nog heel veel gezonde jaren toe!

60jaarhuwelijkvanveghel