• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Einde tijdperk de Berchplaets is bijna in zicht

Over ruim een week is het zo ver. Dan sluit horecatijger Alwin van Dijk voor de laatste keer de deuren van Berchplaets. Familie van Dijk was maar liefst 37 jaar het gezicht van de Berchplaets. Fons en Gerrie van Dijk begonnen er in de 80er jaren mee en Alwin en Rita namen de horeca over, ruim 25 jaar geleden. De laatste 5 jaar waren zij het gezicht in de nieuwe Berchplaets. Het valt hem niet zwaar. "Ik heb zelf de beslissing genomen en heb er naar toe geleefd", vertelt Alwin. "De huurprijs was veel te hoog en niet meer rendabel om het draaiend te houden. We

moesten veel te veel uren maken om het recht te breien", voegde hij er aan toe.

Vrijdag 31 augustus is de laatste dag. Zijn laatste activiteit is de hardloopwedstrijd "de 10 van Berghem". Zaterdag 1 september is de sleuteloverdracht. Met weemoed kijkt hij terug naar het tijdperk in de Berchplaets. "We hebben heel veel mooie dingen beleefd in de Berchplaets. De oude Berchplaets was gezelliger dan de nieuwe en kon sfeervoller gemaakt worden. Dat vind ik zonde, dat ik het hier niet kon bewerkstelligen", wist hij te vertellen."Maar ik kijk graag terug naar de vele activiteiten die in Berchplaets zijn gehouden. De rommelmarkten en de dansavonden, millennium 1999 naar 2000, Theater off dreams, uitreiking Bergse kwis, 44-jarig bestaan van de Bietenbouwers en de jubileumfeesten van de Herfstzon met eten en drinken voor zo'n 400 personen". En noem maar op", voegde hij er aan toe. "Oh ja, natuurlijk heb ik ook fijne herinneringen aan de Zilveren Willibrodus wat wij hebben gekregen, tv-opname Hart van muziek en de prachtige 1 aprilgrap met de 'parkeerkaart voor de Berchplaets' van MooiBerghem.nl".

Dat zal hij wel gaan missen en ook de sociale contacten en de dagelijkse praatjes? "Jazeker, de band met al de verenigingen en bezoekers waar we lief en leed mee deelden, gaan we wel missen. In ieder geval gaat de spaarkas wel mee naar Tante Toetje, dus de praatjes die komen wel weer".

Na 1 september valt hij in een gat, zou je zeggen. "Nee hoor, ons huis is bijna klaar en half oktober kunnen we er weer in. Dus ik heb de komende tijd daar voldoende werk." En na de verhuizing? "Dan zetten wij alles op een rijtje. Ik ga vaker werken bij ons cafe Tante Toetje en heb nog iedere vrijdag de kienavond hier in de Berchplaets. Dus genoeg te doen!".

De komende anderhalve week is Alwin druk bezig om alles goed achter te laten. Spullen opruimen of regelen voor de overname. De laatste pilsjes in de Berchplaets tapt hij de komende week. Dan sluit hij het tijdperk 'De Berchplaets af!

Wij danken Alwin en Rita, Fons en Gerrie en alle medewerkers en familie die altijd gastvrij klaar stonden. De herinneringen zullen blijven, het gaat jullie goed!