• winter2019mij
  • winter2019roots
  • winter2019gemeentehuis
  • 2017winter03
  • 2017winter05
  • 2017winter01
  • zonondergang02

Van het middaguur tot middernacht, altijd wel wat te doen bij Berghemse kermis!

Vorig jaar proefden we al een beetje van de kermis 2.0 in Berghem. Want naast de attracties stonden er al behoorlijk wat extra activiteiten op het programma. Dit jaar gaat de organisatie Stichting Berghem Events - zij organiseert dit jaar voor ’t eerst de kermis zonder supervisie van de gemeente – nog een stapje verder. Van vrijdag 6 juli t/m dinsdag 10 juli is er van het middaguur tot na middernacht altijd wel wat te doen.

Een dag ervoor is er zelfs als een feestavond in de tent. Nieuw dit jaar: Open Bergse Kampioenschappen 30 seconds, kinderbingo, een wandeltocht, de meest toffe bands en artiesten zoals Henk Dissel op kermismaandag en iedere dag gratis toegang tot de feesttent.

Vrijdag 6 juli – De nacht van Berghem
Dé aftrap van de kermis in de feesttent. Speciaal voor iedereen die zo houdt van Bergs zangtalent. De tent is geopend van 20.00 tot 01.00 uur.

Zaterdag 7 juli – Kinderkermis
Daar waar we het allemaal voor doen. Vandaag staan onze kinderen extra in het middelpunt. Wethouder Thijs van Kessel opent de kermis om 14.00 uur, waarna kinderen tussen 15.00 en 17.00 hun actiekaartjes in kunnen zetten. Bovendien is er een clown en een goochelaar op het kermisterrein. ’s Avonds speelt coverband Lijn 7 de sterren van de hemel, afgewisseld met Dj Menno. De attracties sluiten iedere dag om 00.00 uur.

**** Open Bergse Kampioenschappen 30 seconds ****
Zijn jij en je vrienden en vriendinnen bloedfanatiek met het spel 30 seconds? Het spel waarbij je in duo’s onder druk van de klok steeds de vijf personen, instanties of begrippen die op je kaartje staan moet raden. Dan móet je erbij zijn. Op de kermiszaterdag hopen we op een knettervolle tent waar we dit populaire spel onder leiding van 999 games met zoveel mogelijk teams tegelijkertijd spelen. De editie jongeren t/m 16 jaar start om 12.00 uur, waarna die voor de volwassenen om 14.00 uur begint. Geef je op door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en neem je supportersclub mee op de 7de.

Zondag 8 juli – Friends & family
Rondom het vaste kermisprogramma met attracties en een terras, zijn er vandaag talloze activiteiten. Zo starten we de dag met een wandeltocht. Vanaf 14.00 uur is er een ballonnenclown en gaat ook de kermis weer open. De regionale bands Back in 5 minutes, Crazy Cadillac en Get the Groove zijn vanaf 14.00 uur te zien. Om 17.00 uur steken we de barbecue aan. Mee-eten? Dat kan voor €13,50 per persoon of €12,50 als je met een groep van minimaal 10 personen komt. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar betalen de helft. Meld je vooraf aan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maandag 9 juli – Hollandse avond
Op deze dag kunnen onze kids weer mee op pad met Theo en Willem. Vorig jaar een megagroot succes, dus wees er weer snel bij. Voor wie er nog nooit van gehoord heeft. In een grote stoet lopen de kids met dé entertainers van Berghem anderhalf uur over de kermis. Ze gaan in attracties en krijgen tussendoor wat te eten en te drinken. De kosten zijn €7,50 per kind en inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het leuke is dat die middag ook de braderie van start gaat. In de feesttent gaan we van oud naar jong, want we starten om 13.30 met ‘Dansen in de tent’ speciaal voor leden van de Herfstzon. ’s Avonds verwachten we topdrukte in de tent, want niemand minder dan Henk Dissel verblijdt ons met zijn fijne nummers.

Dinsdag 10 juli – Qmusic Foute Party
Alweer de laatste dag. Om 14.00 uur klinkt het startsein voor de attracties en maken we plaats voor Stichting Vrienden van de Wilberthof. ’s Avonds gaat nog één keer het dak eraf met de Qmusic Foute Party en als afsluiting om 22.30 uur is er vuurwerk.