• lente2018piekenhoef01
  • karikaturennr9tot12
  • lente2018piekenhoef02
  • karikaturen1e42017
  • regenboog
  • karikatuurversie2totnr8
  • 2017lente03

Unieke show, De Passie voor Pasen in Berghemse kerk

Harmonie Concordia oogstte in 2017 enkel lof voor haar productie ‘De Passie voor Pasen’, uitgevoerd in Openluchttheater Hoessenbosch. Onder regie van Theaterschool T’Extpierement en in samenwerking met Vocal Group Crescens en diverse talentvolle zangers, dansers en muzikanten werd in de buitenlucht een show neergezet die zijn weerga niet kende. Dit jaar beleeft deze prachtige en indringende show op Goede Vrijdag - 30 maart - een reprise. En wel op een zeer unieke locatie: de Berghemse Sint Willibrorduskerk. Om dit te realiseren, komen alle betrokkenen nog éénmaal bij elkaar voor een eenmalige verkorte uitvoering van de succesvolle show, waarin het lijdensverhaal op zeer eigentijdse wijze wordt verbeeld in zang, dans en muziek.

 Het is zeer bijzonder dat hiervoor gebruik gemaakt mag worden van de Berghemse kerk; de prachtige entourage van dit gebouw is perfect om de juiste sfeer voor deze voorstelling te creëren.

De uitvoering van De Passie voor Pasen was in 2017 het afscheidsproject van scheidend voorzitter van Harmonie Concordia Rini van Rodijnen, die ook dit keer betrokken is bij de totstandkoming van de voorstelling. Van Rodijnen: “Ik heb vorig jaar zó genoten van De Passie en alles eromheen, daar moest ik ook dit keer weer bij zijn.” Het ligt echter niet in de planning om een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Huidig (interim) voorzitter Robin Kouwenberg: “Je moet niet onderschatten hoeveel werk er verzet moet worden om een dergelijke show neer te zetten. En hoe vaak de muzikanten de stukken al gespeeld hebben, voordat het geheel klaar is voor uitvoering. Met alle liefde spelen we samen nog één keer deze show, maar daarna is het ook echt klaar. Op naar een volgend project!”

Kaarten voor de Passie voor Pasen zijn vanaf donderdag 1 maart verkrijgbaar bij Wiro Reclame in Berghem en kosten tussen de € 15 en € 25, afhankelijk van de gekozen plek. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, belangstellenden wordt aangeraden tijdig hun kaarten te kopen. Op 30 maart wordt meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de DVD van De Passie voor Pasen te presenteren. Deze bevat een registratie van de uitvoeringen in 2017 in Openluchttheater Hoessenbosch en is te koop voor €10,= Alle opbrengsten komen ten goede aan de opleiding van Harmonie Concordia.

www.concordiaberghem.nl