• zomer2018top03
  • zomer2018top01
  • zomer2018top02
  • zomertop08
  • regenboog
  • zomertop06
  • zonondergang02

Kennismaken met basisschool De Fonkeling?

Als uw kind in schooljaar 2018/2019 (de periode vanaf 1 augustus 2018 tot en met 31 juli 2019) vier jaar wordt, dan mag het naar de basisschool. Basisschool De Fonkeling ligt in nieuwbouwwijk Piekenhoef in Berghem en biedt al geruime tijd twee verschillende vormen van onderwijs aan, die wij de Eerste Stroming en Tweede Stroming noemen.
Vanzelfsprekend kunt u ervan uit gaan dat beide stromingen staan voor goed onderwijs. Het is dus niet een kwestie van beter, maar van ander onderwijs.

Voor beide stromingen geldt dat we het erg belangrijk vinden dat alle kinderen zich veilig voelen binnen de schoolomgeving. Veiligheid is immers een basisvoorwaarde voor verdere ontwikkeling en ontplooiing. Een open en prettig contact met ouders vinden we in beide stromingen ook erg waardevol; wij proberen ouders dan ook zoveel mogelijk te betrekken bij onze schoolactiviteiten. Tot slot vinden we het ook belangrijk om regelmatig met ouder(s)/verzorger(s) te spreken over het welbevinden en de ontwikkeling van uw kind.

Op maandag 15 januari 2018 organiseren wij voor u als ouder(s)/verzorger(s) een informatieavond. Tijdens deze avond wordt meer over beide vormen van onderwijs uitgelegd. De informatieavond begint met een inloop vanaf 19:30 uur, het officiële gedeelte start om 19:45 uur, en de afsluiting vindt plaats rond 21:00 uur (locatie: Knolgroenveld 1, hoofdgebouw). Wilt u aanwezig zijn, meldt u zich dan aan via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via onze website of telefonisch via 0412-401219 (optie 1).

U kunt zich na afloop van de avond ook inschrijven voor één van de open ochtenden die we voor u organiseren. Dit doen we op woensdag 31 januari, 7 februari en dinsdag 27 maart 2018. Tijdens de open ochtend kunt u op beide stromingen kennismaken met ons onderwijs ‘in bedrijf’; dus als de kinderen aanwezig zijn.

Kiest u ervoor uw kind(eren) op onze school in te schrijven dan kunt u dit op verschillende manieren doen. Eerste stap is het invullen van het inschrijfformulier. Dit kunt u downloaden van onze website waarna u het kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u het persoonlijk afgeven bij de administratie die u vindt in het hoofdgebouw (Knolgroenveld) direct bij de ingang. Doet u dit wel voor 1 maart 2018 zodat wij voor uw kind zeker een plaatsje hebben! Vergeet u niet een (kopie van een) geldig legitimatiebewijs mee te sturen/nemen, plus een kopie van een officieel document waarop het Burger Service Nummer van uw kind(eren) staat vermeld! Bent u 31 januari niet in de gelegenheid om naar school te komen, neemt u dan even contact op zodat we andere afspraken kunnen maken.

Graag tot ziens! Team Basisschool De Fonkeling