• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

maatschappelijke stagemarkt voor scholieren en organisaties

Vrolijke keuzestress door maatschappelijke stagemarkt. Op maandag 9 oktober 2017 van 15.00 tot 17.30 is de hal van het gemeentehuis van Oss gevuld met kraampjes. Een scala van non-profitorganisaties die maatschappelijke stages aanbieden presenteert zich hier aan middelbare scholieren, die dit schooljaar hun maatschappelijke stage gaan doen. De stagemarkt wordt jaarlijks georganiseerd door de stagemakelaar en vrijwilligers van Ons Welzijn.

Middelbare scholieren én hun ouders zijn van harte welkom op de markt. Ze kunnen er rondkijken, een praatje maken met stagebieders, uitleg krijgen over de vacaturebank www.mas4jou.nl en zich zo vrijblijvend oriënteren op hun aankomende maatschappelijke stage. Het stageaanbod op de markt is heel divers. Het varieert van ontbijten met dementerende ouderen, EHBO-training, appels plukken, meehelpen met sporttrainingen en culturele evenementen tot dieren verzorgen. Een scholiere verzuchtte vorig jaar: “Er is zo veel leuks. Ik kan gewoon niet kiezen!”

De entree is uiteraard gratis. Organisaties die zich nog niet hebben aangemeld voor de markt, of die niet op de markt willen staan, maar wel maatschappelijke stagairs zouden willen inzetten voor hun activiteiten, kunnen een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ons Welzijn is door de gemeente Oss aangewezen als coördinator van maatschappelijke stages. De gemeente vindt het belangrijk dat middelbare scholieren minimaal 20 uur per jaar besteden aan de belangeloze inzet voor een ander. De organisaties op de markt weten dat de maatschappelijke stagiairs van nu de vrijwilligers van de toekomst zijn. Menig scholier houdt na afloop van de stage een warm hart voor de organisatie en beseft het belang van vrijwilligerswerk. Dit zorgt voor de broodnodige verjonging van het vrijwilligersbestand.