• zomer2018top03
  • zomer2018top01
  • zomer2018top02
  • zomertop08
  • regenboog
  • zomertop06
  • zonondergang02

Henk en An Nooijen-Janssen Groesbeek vieren 60 jarig huwelijk

Een hele prestatie, 60 jaar getrouwd. Afgelopen week werden ze door de burgemeester reeds gefeliciteerd. Wij ontvingen een leuke samenvatting van hun levensloop: Henk is geboren op 14 mei 1929 in Rotterdam. Henk komt uit een gezin van vijf kinderen en is de 2de oudste. Hij heeft een goede jeugd gehad en de basisschool goed doorlopen, na de basisschool is hij naar de ambachtsschool en V.M.T.O. gegaan. Later is Henk in zijn diensttijd naar Nederlands Indië geweest, dat was in 1949 en 1950. Bij terugkomst in Nederland is Henk bij zijn vader in de garage gaan werken, waar ook een benzinepomp en rijwielhandel gevestigd was.

Na 7 jaren wilde Henk wat anders en is bij de Koninklijke Rotterdamse Lloyd gaan werken (tegenwoordig de Ned. LLoyd). Het werk heeft hij altijd graag gedaan en er veel van geleerd.

An is geboren op 3 februari 1933 te Tilburg. An komt uit een gezin van 9 kinderen. Ze vertelt dat ze een goede jeugd heeft gehad tot dat de oorlog uitbrak toen ze 7 jaar oud was. Dat heeft wel veel aanpassingen gevraagd. Na de basisschool is An naar de huishoudschool gegaan. Doorleren mocht niet, dat was niet voor meisjes in die tijd alleen voor jongens.
Zij is toen als dienstbode gaan werken. Op haar 20ste is zij naar Rotterdam gegaan en heeft daar Henk leren kennen. Na 3 jaar verkering zijn ze getrouwd dat was op 4 september 1957.

Ze zijn samen in IJsselmonde gaan wonen daar is hun zoon Wim en dochter Marina geboren. Na 5 jaar IJsselmonde vertrokken ze naar Rotterdam Zuid en zijn daar gaan wonen in een flat. (An noemt het een duiventil). Toch hebben ze 50 jaar in die flat gewoond.

In 2013 zijn ze naar Berghem gekomen en wonen in Berghem Zuid. Ze wilde hier graag komen wonen omdat het hier zo rustig en mooi is. Fijne bijkomstigheid was wel dat zoon Wim hier al met vrouw en kinderen woonde.

In 1966 hebben ze hun 1ste caravan gekocht, kamperen was een echte hobby van ze. Ze hebben veel van Nederland, België en Duitsland gezien en hebben daar mooie herinneringen aan. Begin 2016 hebben ze hun laatste caravan verkocht.

Maar stil zitten dat doen ze niet.
Henk is erg handig heeft veel hobby’s en doet nog veel klusjes zelf, verder leest hij graag en mag hij graag puzzelen. Daarnaast heeft Henk zeer veel interesses en kan hij zich goed bezighouden. Hij is verzot op formule 1 races en volgt dit op de voet, hij praat er met veel enthousiasme over.
An maakt graag kaarten en breit sokken. Tuinieren is een passie voor haar ze weet er veel van en kent de namen van bloemen zo opnoemen, ze is zeer bij de tijd. Naast lezen maakt ze ook graag Sudoku puzzels. An is vrijwilliger op de Wilberthof en bezoekt iedere vrijdagmorgen de crea ochtend van De Herfstzon in de Bergplaets.
Ze zijn samen een gezellig stel met veel gevoel voor humor.

Een uitspraak waar ze beide voor 100% achterstaan “WIJ WILLEN HIER NIET MEER WEG”.

Namens de redactie, alsnog van harte gefelicitieerd !