• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Reunie "Kellerbar ziet Abraham" op zaterdag 2 september

Het begon allemaal vijftig jaar geleden. “Een mooie gelegenheid om nu even bij stil te staan”, vinden de Kellerbar DJ’s, Tee van de Vee, DJ Charly en Joe Espagnol. “Natuurlijk met de belangrijkste betrokkenen van het eerste uur: de bezoekers van toen!”  Terugblik: In de zomer van 1967 werd in Berghem een nieuwe bar geopend: de “Kellerbar”. De bar bevond zich recht tegenover de kerk en zoals de naam al doet vermoeden was hij gesitueerd in de kelder onder de toenmalige Végé-kruidenierswinkel. De uitbater was Bert Boeijen die zich overigens zelf weinig met de kasteleinsbeslommeringen bezig hield.

De inrichting van de bar was zonder meer chique te noemen. Dat paste perfect bij de doelgroep waaruit de kastelein zijn klandizie wilde betrekken. Het liep wat anders. In diezelfde zomer van 1967 kwam in San Francisco de flowerpower opzetten. Scott Mckenzie scoorde met het thema een onvergetelijke hit en de geest was uit de fles. Ook in Berghem.

De naoorlogse jeugd ging op zijn eigen manier zijn eigen weg. En die leidde niet zelden naar de hagelnieuwe chique Kellerbar!
Er werd meteen ingespeeld op de nieuwe situatie. Er kwam een echte discotheek en er werden in korte tijd vier diskjockeys aangetrokken. Zeker in de eerste jaren van zijn bestaan was de bar de vaste stek van vele jongeren, niet alleen uit Berghem maar uit de wijde omgeving.

Het begon allemaal vijftig jaar geleden. “Een mooie gelegenheid om nu even bij stil te staan”, vinden de Kellerbar DJ’s, Tee van de Vee, DJ Charly en Joe Espagnol. “Natuurlijk met de belangrijkste betrokkenen van het eerste uur: de bezoekers van toen!”

Op 3 november 2012 werd er een reünie georganiseerd en nu, vijf jaar later vieren we de vijftigste verjaardag van de bar, en wel op zaterdag 2 September, bij ROOTS, tegenover de kerk in Berghem aan de St. Willibrordusstraat 47. “Wel begane grond deze keer….” Iedereen die “erbij was” is van harte welkom. Het wordt een feest van herkenning. Niet alleen wat de muziek betreft, met de DJ’s van toen, maar zeker ook vanwege die grijze koppen, waarvan je er velen al jaren niet meer gezien hebt.
Noteer het vast: zaterdag 2 september om 20.30 uur in ROOTS, St. Willibrordusstraat 47, Berghem.

De Ingezonden foto is afkomstig van Beeldbank Berghem