• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Henri van Bergen ontvangt Gouden Oogappel onderscheiding

Henri van Bergen uit Berghem kreeg zojuist een Gouden Oogappel onderscheiding. Hij krijgt deze gouden speld, in de vorm van een appel, voor zijn vrijwilligerswerk bij natuurtheater Hoessenbosch en Stichting Carnaval Berghem. Wethouder Kees van Geffen reikte zojuist deze onderscheiding uit bij natuurtheater Hoessenbosch. Henri zit al jaren in het bestuur van Stichting Natuurtheater Hoessenbosch. Hij is er penningmeester en zet zich enorm in om Hoessenbosch nóg beter op de kaart te zetten. Ook speelt hij zo nu en dan een gastrol tijdens een voorstelling en werft hij nieuwe vrijwilligers voor het openluchttheater.

Daarnaast is Henri al 14 jaar actief voor Stichting Carnaval Berghem. Hij is er prins geweest en is nu lid van de commissie Jeugd. Henri is vaste begeleider van de jeugdraad, schrijft teksten voor de jeugdprins en het carnavalslied van de jeugdraad. Ook is hij actief bij de organisatie van de kindermiddagen tijdens carnaval. In de commissie Pronkzitting is Henri regisseur. Hij begeleidt de groepen van volwassenen én de jeugd om tijdens de pronkzitting een goed stuk neer te zetten. Henri is lid van de Club van Oud Prinsen; voor hen schrijft en regisseert hij de stukken voor de pronkzitting.

Naast al deze werkzaamheden kunnen ook carnavalsclub Schon Clubke en speciale dansschool Bolero altijd op zijn hulp rekenen.

Gouden Oogappel
De onderscheiding is een gouden speld in de vorm van een appel, uitgevoerd in geel- en witgoud. Linksboven is de vorm van een oog uitgesneden met daarin een 0.03 karaat witte diamant. De uitreiking van de Oogappel gaat vergezeld van een oorkonde, een cheque van € 250 en feestelijke taart.

Voordragen vrijwilligers
Vrijwilligers in de gemeente Oss die zich op een bijzondere manier inzetten, onderscheidt de gemeente met een Gouden Oogappel. Per jaar zijn er zes Oogappels. Kent u iemand die een Oogappel verdient? Vul dan het aanmeldformulier in (zo uitgebreid mogelijk) op de website. Het comité ‘Vrijwilliger van het jaar’ beoordeelt de aanvraag.

www.oss.nl/oogappel

 

{flickr set=72157680010015964}
Foto's Mooi Berghem in Beeld