• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

2 X Brons voor Berghemse Muifelbrouwerij bij de Dutch Beer Challenge

dutchbeerchallenge2015Nederland beschikt over een grote expertise én internationale bierfaam. Het werd dan ook hoog tijd voor een professionele bierwedstrijd. Diverse organisaties hebben het initiatief genomen voor de gloednieuwe bierwedstrijd Dutch Beer Challenge. Een onafhankelijk internationale jury maakt vorige week de medailles bekend tijdens een speciaal bierdienis in restaurant Parkheuvel (2 Michelin sterren). De Berghemse Muifelbrouwerij wist maar liefst 2 bronzen plakken op haar naam te schrijven met resepectievelijk de Zuster Agatha en de Muifel USA_IPA.

"Wij zijn ontzettend trots dat ons oudste bier Zuster Agatha (gebrouwen sinds 2006) een bronzen medaille in de categorie Zwaar Donker Bier heeft gewonnen. De prijs doet recht aan de smaaksensatie die je ondergaat als je wordt ondergedompeld in het paradijs van donkere, gekarameliseerde moutsoorten. Ook het hoge alcohol gehalte (10%) draagt bij aan de volle, robuuste smaak."

Eén medaille was al prachtig geweest, maar ook onze Muifel USA_IPA scoorde een bronzen medaille. Het biertype India Pale Ale (IPA) is momenteel hot maar wij brouwen al IPA’s sinds 2005 en waren een van de eersten die Amerikaanse hopsoorten direct van de hopboer in Amerika importeerden. Onze IPA is stevig bitter, rijk aan citrus (uit de hop) maar is mooi in balans met volle moutsmaken. De heerlijke hop-bittere, droge afdronk maken het bier bijzonder goed doordrinkbaar.

AGATHA

USA-IPA

Links
http://www.dutchbeerchallenge.nl/
http://www.muifelbrouwerij.nl/
https://www.facebook.com/martin.ostendorf.7