• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Morgen verkiezingen provinciale staten en waterschappen

verkiezingen2015waterschapenprovMorgen, woensdag 18 maart 2015, vinden er de belangrijke verkiezingen plaats van de leden van de Provinciale Staten en waterschappen. Voor alle informatie rondom deze verkiezingen en het stemmen, kunt u terecht op www.brabant.nl. Voor een aantal onderwerpen moet u bij de gemeente Oss zijn.

Iemand machtigen om te stemmen

Bent u niet in de gelegenheid bent om zelf te gaan stemmen? Bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie? Dan kunt u iemand machtigen om dit voor u te doen. Op de achterkant van uw stempas kunt u een volmacht geven aan iemand die in dezelfde gemeente woont. Bij het stemmen moet de gemachtigde een (kopie van het) identiteitsbewijs tonen van de volmachtgever. Dit mag op de dag van de stemming maximaal 5 jaar verlopen zijn. Ook is het mogelijk schriftelijk een volmacht aan te vragen. Het schriftelijke verzoek om bij volmacht te mogen stemmen kunt u tot en met 13 maart 2015 indienen.

Stemmen in een andere gemeente
U kunt ook stemmen in een andere gemeente dan waar u ingeschreven staat. U kunt dit doen door uw stempas om te laten zetten in een kiezerspas. Dit kan alleen op afspraak aan de balie tot en met 17 maart 2015 tot 12.00 uur. Het schriftelijke verzoek om met een kiezerspas te stemmen kunt u tot en met 13 maart 2015 indienen.
Voor de provinciale statenverkiezing kunt u alleen stemmen in de provincie Noord-Brabant en voor de waterschapsverkiezing alleen binnen de grenzen van het waterschap Aa en Maas. Welke gemeenten horen bij Waterschap Aa en Maas? Dat kunt u vinden op www.oss.nl.
www.brabant.nl
www.oss.nl

VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN
Wil je meer weten over de verkiezingen voor de Provinciale Staten? Speciaal voor jongeren heeft provincie Noord-Brabant een website gebouwd: www.brabant.nl/jongeren. Heb je vragen over de provincie en de provinciale politiek? Op de website krijg je antwoord! Ook vind je er een leuk filmpje en kun je er de jongerenapp downloaden!
www.brabant.nl/jongeren