• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Geef je dorp kleur en doe mee met de Dorpen Derby 2015

dorpenderbyKan jouw dorp leuker, mooier en leefbaarder worden? Kun je hier een mooi project voor bedenken? Bundel dan de krachten en doe mee met de Brabantse Dorpen Derby! Dit jaar is het thema Cultuur. Ga samen de strijd aan Verenigingen, buren, klasgenoten of vrienden, iedereen kan meedoen. De 9 beste ideeën winnen 10.000 euro voor de uitvoering van hun project. Bovendien krijgen deze teams inhoudelijk advies en wordt hun dorp in de schijnwerpers gezet door Omroep Brabant tijdens de Derby tv serie dit najaar. Voor de top 3 is maximaal 25.000 euro extra te winnen die ingezet mag worden voor de leefbaarheid van het dorp.

Cultuur
Deze Derby heeft als thema ‘cultuur’, en dat mag breed opgevat worden. Of het nu gaat over volkscultuur, traditie, dialect, archeologie, historische verhalen, monumenten, musea, literatuur, design, beeldende kunst, film, muziek, dans of theater: al deze vormen van cultuur of combinaties ervan zijn mogelijk. Als het project maar ten goede komt aan de leefbaarheid van het dorp.

Prettig wonen
De provincie Noord-Brabant is de bedenker en uitvoerder van de Brabantse Dorpen Derby. De provincie vindt het belangrijk dat het goed leven en wonen is in de dorpen en kernen. Het laten zien van goede voorbeelden en elkaar ondersteunen bij de uitvoering van goede ideeën, is daarvoor belangrijk. Zo kunnen we elkaar inspireren en er samen voor zorgen dat het goed toeven blijft op het Brabantse platteland.

Leef je uit!
De Derby richt zich op inwoners van Brabantse dorpen en kernen (tot 15.000 inwoners). Overal wonen wel betrokken mensen die kansen zien voor hun dorp en zich daarvoor willen inzetten. De Derby biedt de perfecte gelegenheid om je plan werkelijkheid te laten worden. Dus heb je een idee dat binnen het thema past? Meld het dan nu aan. Want de Derby kan jullie project én jullie dorp een prachtige prijs opleveren.

Aanmelden en informatie
Meld je idee vóór 11 maart 2015 aan op www.brabant.nl/dorpenderby.
Hier vind je ook alle informatie.
Volg de Derby ook op Facebook, Instagram en Twitter.