• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Iedereen kan meedoen, verslag van de ontmoetingsavond

iedereenkanmeedoenVoor sommige mensen is contact maken met anderen niet vanzelfsprekend. Hoe maak ik contact met de buurman? Hoe begin ik een praatje? Maar ook zij willen meedoen in BERGHEM! Ze willen laten zien dat zij iets kunnen betekenen voor een ander. Dat kan op allerlei verschillende manieren.  Denk bijvoorbeeld aan: - De hond uitlaten van een buurman/buurvrouw - Meehelpen op de buitenspeeldag - Tuinen verzorgen in de buurt - Helpen achter de bar bij Berghem Sport. - Klussen doen voor anderen. - De stoep vegen. - Koken voor mensen uit de buurt of gewoon een praatje maken.  Maar waar begin je dan? Op dinsdagavond 27 januari in de BerchPlaets hebben we de eerste stap gezet: Een ontmoetingsavond voor bewoners & verenigingen uit Berghem en Dichterbij .

Wie was aanwezig?
Een grote groep onmisbare meedenkers waren aanwezig. In totaal zo’n 35 mensen. Meedenkers waren Berghem Sport, Stichting Carnaval, de scouting, de organisatie van de kindervakantieweek en een buurtvereniging van ’t Reut. De dorpsraad was met een vijftal mensen vertegenwoordigd. Uiteraard waren bewoners, begeleiders en een aantal ouders/verwanten  van de locatie ’t Reut van Dichterbij ook aanwezig.

Wie was de organisatie?
Aan de voorbereiding van deze avond heeft Dichterbij de nodige hulp gehad. De dorpsraad, wijkcoördinator Wim Slebus en twee nieuwe krachten van Vivaan, Leontine Jansen en Anita van Erp hebben geholpen bij het vinden van de juiste personen. En dat ging snel, want Berghem blijkt een betrokken dorp te zijn.

Wat hebben we gedaan?
We hebben een voorstelronde gedaan, waarbij iedere vereniging zichzelf presenteerde . Daarna hebben we tafelgesprekken gevoerd. We hebben gesproken over wat iedereen, als bewoner of vereniging uit Berghem,  kan betekenen voor een ander. Of wat een ander kan betekenen voor jou? Alle resultaten van de tafelgesprekken hebben we genoteerd en aan een ‘waslijn’ gehangen.

Hoe nu verder?
We gaan alle resultaten van de ‘waslijn’ verzamelen.
Eind volgende week verschijnt er een lijst op www.mooiberghem.nl waarop het aanbod staat beschreven.
We hopen zo snel mogelijk verbindingen te kunnen leggen.

Wil jij meedoen? Dat kan!
Bij vragen kunt u contact opnemen met Loes van Eldijk, Dichterbij.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoonnummer: 06-21178788