• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghemaar Ton van der Lee: "Voel me nu goed en gezond, dik tevreden!"

catherinaziekenhuistonBerghemenaar Ton van de Lee is een jaar lang thuis en in het ziekenhuis, Catharina Obesitascentrum, gevolgd door een cameraploeg van Omroep Brabant voor de TV-serie Dik Tevreden. De laatste aflevering werd afgelopen zaterdag uitgezonden. Mooiberghem.nl heeft dit ook weken gevolgd en ging in gesprek met Ton van der Lee en vroeg hem hoe hij de TV-serie Dik tevreden had beleefd? "Ik heb de serie als zeer positief beleefd. In eerste instantie voor jezelf, je wordt je meer bewust van het hele obesitas-probleem. Je kunt zo ook een bijdrage leveren voor anderen die met hetzelfde probleem zitten en overwegen om zo'n dergelijke operatie te doen. Het is natuurlijk wel raar om zo gefilmd te worden en jezelf terug te zien, maar het went snel kan ik wel zeggen. Al met al, een hele leuke ervaring!"

Er werd een jaar lang gefilmd, thuis en in het ziekenhuis. Hoe ging dat in zijn werk? "De serie is opgenomen vanaf vorig jaar

februari/maart 2013 tot januari februari van dit jaar. De laatste keer dat ze bij mij zijn geweest was vorig jaar december. Daarnaast hebben we zelf een videodagboek bij moeten houden en dat liep wat langer door. Totaal zijn ze 3x thuis, in de Piekenhoef, langs gekomen en daar tussen in en daarna zijn er ook opnamens geweest in het ziekenhuis."

Wekenlang was jij op Omroep Brabant te zien en iedere week gevolg door o.a. Mooiberghem.nl. Heb je al veel reacties over de serie gehad en hoe waren ze? "Dat zeker", vertelt Ton. "Ik heb heel veel reacties gehad van zowel kennisen als van vreemde mensen die de serie gezien hadden. Ze waren positief, van keigoed en respect, tot reacties dat mensen vragen naar het verhaal erachter. Of mensen die mij zelfs belden, die zelf met dilemma zitten wel of niet opereren en mij dan om mijn ervaring vroegen."

Daar waren wij ook benieuwd naar.Hoe gaat het nu met je en het gewicht? "Het gaat uitstekend met me", vertelt Ton. "Ik ben inmiddels vader, al 4,5 maand, en ik heb een nieuwe baan. Ik val nog wel, af alleen niet zo veel meer, Ik ben nu totaal 54 kilo kwijt en vind het wel prima zo! Voel me goed en ben gezond en daar heb ik het toch voor gedaan!"

Dik tevreden natuurlijk! Hoe zie jij de toekomst nu in en heb jij nog doelen? "Ik zie de toekomst heel positief en zal nog niet altijd even makkelijk zijn. Na een jaar en langer, moet je toch zelf nog gaan leren leven met je nieuwe levensstijl. Eerste jaar is operatie 80%, zelf 20%. Maar die verhoudingen draaien nu dus om. Dat is niet erg want je zult altijd op moeten blijven letten. Het is echt niet zo, zoals ook sommige mensen denken, die operatie is gebeurd en klaar! Nee, je moet echt leren omgaan met je nieuwe leven en zo, want je bent levenslang obesitaspatient! Mijn zus is dit jaar ook geopereerd en die boekt ook goede resultaten en mijn andere zus zit nu ook in het traject. Voor haar hoop ik, dat zij geopereerd wordt en de toekomst net zo positief tegemoet kan gaan dan ik."

En heb jij nog doelen? "Echte doelen heb ik niet. Ik geniet van mijn "nieuwe leven" en zie wel wat er op mijn pad komt!"

Bedankt Ton voor de openhartige antwoorden en we wensen jou nog een heel gezond leven toe!

Voor mensen die de afleveringen nog willen zien, klik dan deze link maar aan: Obesitascentrum TV-serie Dik tevreden

catharinaserie3